8 maart 2024 - 4 min leestijd

Dymato focust zich op totaaloplossing voor het proces bij de klant

Veel maakbedrijven richten zich nog steeds vooral op de mechanische bewerking van componenten, terwijl het totale proces steeds belangrijker wordt. Met name zaken als digitalisering en de interne logistiek verdienen meer aandacht. Dymato heeft oplossingen in huis of samenwerkingen met partners om bedrijven daarbij te helpen. Daarnaast presenteren ze de nieuwste ontwikkelingen en producten van onze machinefabrikanten. 

Nieuw is de Röders Precisie Productie Cel. Deze RPT 600 DSH biedt geïntegreerde functionaliteit door frezen, slijpen en meten te combineren in één machine. Het nieuwe thermisch concept Precitemp-technologie zorgt voor hoge stabiliteit en precisie, terwijl quasi-hydrostatische lineaire rollen geleidingen zorgen voor hoogwaardige oppervlakken. Efficiënte kwaliteitscontrole wordt mogelijk gemaakt door direct te meten met meet strategieën in de machine, die ook dan meet protocollen kan genereren, waardoor aparte meetruimtes overbodig worden. Het ergonomische ontwerp en toegankelijkheid maken de machine klaar voor automatisering, met opties voor gereedschapswisselaar en draaizwenktafel.

De RCF 30 van Röders, een compacte en modulaire automatiseringsoplossing, biedt flexibiliteit met een ingebouwd gripper wisselstation voor het hanteren van pallets en gereedschappen. Het veelzijdige ontwerp maakt compacte plaatsing aan de voorkant van de bewerkingsmachine mogelijk. Het RCF30 concept kan worden verlengd waardoor meerde machines met één oplossing kunnen worden geladen.

Gereedschappen

Ontdek bij Dymato de nieuwe veelzijdige Hyundai Wia LM2200TTSYY, een geavanceerde multitasking machine met boven/onder dubbele turret & Y-as structuur voor complexe bewerkingen in één opspanning.

De Fanuc-besturing zorgt voor optimale prestaties. De unieke wedge-type Y-as structuur en nieuw toegevoegde onderste Y-as vergroten de mogelijkheden. Voordelen zijn onder andere kortere cyclustijden, minder trillingen en verbeterde gebruiksvriendelijkheid. De machine is voorzien van een hoogwaardige spindel, BMT turret, speciale gereedschapsopties, bar feeder voor automatisering, en Hyundai Wia FANUC Smart Plus Control met een geavanceerd Machine Monitoring System (MMS).

Mitsubishi Electric Producell / Diamondcell, een automatiseringscel geschikt voor Mitsubishi draad- en zinkvonkmachines, is dé oplossing voor een volledig automatisch vonkproces. Handmatige interventie en toezicht van de operator is niet nodig wanneer de instellingen zijn vastgelegd. Hart van de productiecel is een Mitsubishi Melfa Robot RV20 met een Erowa grijper met een maximaal handelingsgewicht van 20 kg. Het Job management systeem Mitsubishi MasterCell Control maakt het geheel compleet en maakt volledige automatisering van het proces op elk moment mogelijk. 

Titanium

Nieuwe is ook de 7-assige Hanwha CNC langdraaimachine voor de medische industrie. De XM20 van Hanwha is een speciaal voor de medische industrie ontwikkelde 7-assige CNC langdraaimachine met een nieuwe ontwikkelde machine constructie voor een optimale stabiliteit, waardoor optimale conische oppervlakteruwheiden worden behaald die nodig zijn voor deze markt.

Het geavanceerde nieuwe model beschikt over diverse eigenschappen die de machines uitermate geschikt maken voor de medische en tandheelkundige industrie. Zoals de geminimaliseerde thermische verplaatsing, verbeterde oppervlakteruwheid en gereedschapslevensduur. De machine maakt gebruik van een krachtige 2.5 kW kruismotor en NC 32iB Plus voor het bewerken van moeilijke materialen zoals titanium. Met een hoogwaardige gereedschapswisselaar, geïntegreerde B-as, en compatibiliteit met optionele gereedschappen, biedt de langdraaimachine optimale prestaties. Verder wordt de nieuwe XM20 gekenmerkt door een precieze en stabiele structuur, energiebesparende technologie, en diverse functies voor gebruiksgemak en onderhoud. De machine is ontworpen met de nieuwste technologieën voor hoge stijfheid, lage trillingen, en verbeterde precisie, waardoor het een ideale keuze is voor nauwkeurige draaibewerkingen.

Minimaliseren

Het GLX13-model, onderdeel van de GURUTZPE heavy-duty serie horizontale draaibanken, combineert omgekeerde “V”-geleidingstechnologie met een traditionele schuifconfiguratie. Met 4+1 geleidingen voor gereedschapswagen en losse kop, maakt de machine bewerking van het werkstuk in één opstelling mogelijk, wat resulteert in aanzienlijke tijds- en kostenefficiëntie. Belangrijke kenmerken zijn verkorte inbedrijfstellingstijd, hoge precisie, optimale spanafvoer, goede ergonomie, optionele behuizing voor bescherming en reiniging, multiproces-capaciteit, en optionele geïntegreerde meting.

Bavius biedt maximale productiviteit & snel frezen van grote aluminium constructieonderdelen. Bij de productie van grote aluminium constructieonderdelen zorgt het 5-assige bewerkingscentrum HBZ AeroCell 250 van bavius voor optimale resultaten van begin tot eind. Hoge spaanafvoersnelheden kunnen worden behaald dankzij het uitgekiende machineconcept.

De zwenk- en draaifunctie van de ruimtebesparende, geïntegreerde palletwisselaar met twee pallets van 5000 x 2500 mm maakt laden en lossen tijdens productie mogelijk. Dit bewezen concept minimaliseert de niet-productieve tijd. Ook ergonomie is belangrijk voor bavius. De tweede pallet is horizontaal voor de machine geplaatst, waardoor deze toegankelijk is. Eenmaal geladen, kan deze dan in de werkpositie worden gedraaid. Dit concept van palletrotatie en zwenken bespaart veel ruimte.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden