1 maart 2018 - 2 min leestijd

Fanuc presenteert Europese primeurs op TechniShow

Fanuc Benelux presenteert op de TechniShow, van 20 tot 23 maart in de Jaarbeurs in Utrecht, een hele reeks nieuwigheden en highlights. Om de komst van de nieuwe Fanuc Scara te vieren, organiseert Fanuc een Europese lancering dat past bij de eigenzinnige stijl van deze nieuwe robot modellen.

De SCARA robots zullen beschikken over de nieuwe Compact Plus Controller. Programmeren zal niet langer meer gebeuren via de Teach Pendant maar kan eenvoudig door de nieuwe ‘web based iRProgrammer software interface’ via PC, tablet of zelfs Smartphone.

 

Frees- en draadvonkmachine

De nieuwe Fanuc Robodrill Advanced is gebaseerd op het succes van de standaard Robodrill machines maar gaat nog een stap verder door gebruik te maken van nieuwe technologieën waardoor de productiviteit verhoogt. De Advanced uitvoeringen zijn voorzien van een direct servo turret die ervoor zorgt dat er in 0.7 seconden een toolwissel kan plaatsvinden. Eveneens is deze Advanced serie ook standaard uitgerust met de big plus spindel BT30+ (vergelijkbaar met ISO40) net als alle andere Rrobodrill modellen.

Naast de C400iB en C600iB modellen introduceert Fanuc Benelux de nieuwe Robocut C800iB draadvonkmachine waardoor er nu ook een oplossing is voor het draadvonken van grote producten. Automatic Wire Feeder, Automatic Wire Repair, Core Stich function en Ai Thermal Displacement compensation zijn slechts enkele standard features die terug te vinden zijn op de C800iB machine. Eveneens kan de C800iB draadvonkmachine voorzien worden van een Z-as slag tot 510 mm.

 

Besturingen en Industrie 4.0

CNC Operatoren maar ook Machine Tool Dealers en Machine Tool Builders kunnen tijdens de Technishow de laatste noviteiten op het gebied van de Fanuc CNC-besturingen, Motion en Laser. Productspecialisten zullen de bezoeker inspireren op het vlak van machining performance, CAM-oplossingen en CNC operatoren laten kennismaken met de nieuwe gebruikersinterface iHMI. Eveneens wordt er veel aandacht besteed aan Smart – een onmisbare schakel in de evolutie naar Industrie 4.0 en het Internet of Things (IOT). Production Monitoring & Analysis maakt real time monitoring van iedere productiemachine mogelijk en verzamelt alle productie resultaten. Met trends dashboards en door analyse van deze statische data wordt de productiviteit geoptimaliseerd. Daarnaast introduceert Fanuc Benelux ook iZDT (Zero Down Time) wat de onderhoudskosten verlaagt en resulteert in een optimalisatie van het onderhoudspersoneel door onderhoud statussen van productie machines centraal te beheren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden