2 mei 2017 - 2 min leestijd

Fanuc winnaar publieksprijs TechniShow Award

Fanuc heeft de TechniShow Publieksprijs gewonnen voor hun collaboratieve robot. De CR-35iA is de enige industriële collaboratieve robot ter wereld.

 

Een robotbouwer zoekt de innovativiteit in een opmerkelijke robot, de CR-35iA van FANUC. Het is een opmerkelijke robot: inzetbaar als een industriële, collaboratieve robot én toch in staat om een massa van 35 kg verreikend te hanteren. Opvallend is de aanraakgevoelige cover die de veiligheid van de operator garandeert. Fanuc sluit met dit product goed aan op de behoefte in de metaalproductietechniek aan robots die met én naast mensen kunnen werken.

Peter Kiekens, sales & marketing manager bij FANUC Benelux: “De CR-35iA is de enige industriële collaboratieve robot ter wereld. Er is niet één van zijn soort die 35 kilogram kan hanteren en een werkbereik heeft van 1813mm. De CR-35iA heeft een speciale gevoelige cover, waardoor hij bij de minste aanraking onmiddellijk stopt.”

Voor de Benelux wordt de robot gelanceerd op de TechniShow. “We hebben speciaal gewacht op deze beurs om de CR-35iA aan de markt te laten zien en te promoten. De CR-35iA stopt alleen wanneer de operator hem aanraakt. Hierdoor kan hij veel dichterbij de mal of een ander randapparatuur werken dan enige andere concurrent. Het programmeren gebeurt op dezelfde manier als een standaard FANUC-robot”, aldus Kiekens.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden