2 mei 2017 - 2 min leestijd

Faro Benelux presenteert nieuwe Cobalt Array 3D Imager op de Technishow 2016

Faro Technologies, gespecialiseerd in 3D-meting, beeldweergave en realisatietechnologie, toont haar nieuwste ontwikkelingen op de Technishow te Utrecht van 15 tot en met 18 maart 2016 op stand 11.E079.

 

De TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. Leveranciers presenteren hun nieuwste producten en laten u kennismaken met actuele innovaties. Ook Faro Benelux is aanwezig met haar nieuwste technologieën en branchespecifieke softwareoplossingen op het gebied van mobiele 3D-meettechniek.

Eén van deze nieuwe ontwikkelingen van Faro op de Technishow is de nieuwste Cobalt 3D Imager, een nieuwe standaard in manuele en automatische meetsensoren. De Cobalt is een efficiënte, metrologische, contactloze CMM voor de inspectie en reverse engineering van onderdelen, assemblages, onderdelen en mallen voor productieomgevingen in sterk geautomatiseerde sectoren zoals automotive, luchtvaart en de maakindustrie waarbij gebruikers 3D data in real time krijgen.

De nieuwe Cobalt is als eerste in de sector uitgerust met speciale ingebouwde processoren en is gemakkelijk te integreren en te transporteren in een productieomgeving. Hij kan alleen gebruikt worden of in een geschakelde serie die simultaan werkt en bediend kan worden door een enkele computer. De Cobalt 3D Imager kan perfect geïntegreerd worden in een productieomgeving, maar kan verder ook op meer conventionele manieren gebruikt worden zoals in combinatie met een draaitafel, robot of industriële inspectiecellen en is dus de perfecte vervanger van de huidige gerobotiseerde imagers of laserlijnsystemen.

De Cobalt 3D Imager heeft als doel om met zijn automatische metingen en de mogelijkheid tot geschakelde configuratie de productiviteit sterk te verhogen van inspectieprocessen en reverse engineering. Met een combinatie van blauwlichtprojectie, stereocamera’s en een krachtige ingebouwde processor registreert en verwerkt de Cobalt in enkele seconden miljoenen 3D-meetpunten. Zo is de Cobalt een multifunctioneel en kostenbesparend alternatief voor de huidige oplossingen.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden