1 maart 2018 - 3 min leestijd

Focus Hevami tijdens TechniShow op plaatbewerking

Op de komende TechniShow zal Hevami met name de focus leggen op de plaatbewerking. Dit laat de leverancier uit Veghel zien door diverse ontbraammachines, langbandschuurmachines, een richtmachine en een buizenschuurmachine te presenteren.

Hevami zal dit jaar diverse ontbraammachines demonstreren voor het ontbramen en/of afronden van snijdelen. Van het fabrikaat Löwer wordt een 4TD DiscMaster en een SwingGrinder demonstreren. Beide machines worden reeds door vele bedrijven ingezet voor het ontbramen van veelal lasersnij-, watersnij- en stansdelen. Voor een vergelijkbare toepassing maar uitgevoerd met een andere technologie en andere finishing, wordt ook de DM1100C ontbraammachine van NS Maquinas getoond. Kenmerkend voor zowel de ontbraammachines van Löwer als voor NS Maquinas is dat ze beide geschikt zijn voor het bewerken van zowel kleine als grote plaatdelen.

 

Kuhlmeyer langbandschuurmachine

Veel aandacht besteedt Hevami aan de langbandschuurmachines van Kuhlmeyer. Dit jaar tonen ze een tweetal langbandschuurmachines welke beide ideaal zijn om lasnaden te verwijderen en/of een finishing aan te brengen. Zo zullen wij de ZBS machine met handling tonen. Deze machine staat bekend als de grote allrounder en is hiermee ook de meest verkochte langbandschuurmachine. Daarnaast tonen we de compacte langbandschuurmachine type EBSC. Niet alleen de compacte vorm maar ook de flexibiliteit van de machine en de prijsstelling maken deze machine interessant voor een brede doelgroep. Zo is deze machine tevens optioneel verkrijgbaar met een ontbraamtool waardoor plaatdelen éénvoudig kunnen worden ontbraamd en voorzien van een afronding. Doordat bij beide machines de schuurbanden meer dan 90 graden kunnen kantelen zijn beide ook geschikt om driedimensionale producten te bewerken.

 

Kohler richtmachine

Vanwege de toenemende kwaliteitsvraag in de markt neemt Hevami een richtmachine (type 400/18) van Kohler mee naar TechniShow. Steeds meer bedrijven stellen vast dat het richten door middel van een precisie richtmachine niet alleen een plaat recht maakt, maar ook de aanwezige spanningen in het materiaal reduceert en in evenwicht brengt. Zo kan een plaat in eerste instantie als probleemloos gezien worden omdat hij bij aanlevering recht is. Door het snijden (autogeen-, plasma-, lasersnijden) of ponsen kunnen de als het ware ingevroren spanningen vrijkomen waardoor het materiaal zich sterk zal vervormen. Deze vervorming zorgt tijdens het snijden en ponsen al direct voor grote nadelen maar heeft ook gevolgen voor eventuele vervolgprocessen. Zo laten gerichte plaatdelen zich nadien ook veel makkelijker kanten en lassen, zodat hier grote tijdsbesparingen te realiseren zijn.

 

NS Maquinas buizenschuurmachine

Omdat veel plaatbewerkers buisprofielen verwerken demonstreert Hevami ook de ML100 buizenschuurmachine van NS Maquinas. Deze buizenschuurmachine is geschikt voor de bewerking van zowel rechte als gebogen buizen van rond 10 mm tot 114 mm. Deze vrijeband schuurmachine wordt door veel klanten ingezet voor de bewerking van o.a. trapleuningen, meubels en bullbars. De gedemonstreerde machine is voorzien van sensors waardoor rechte buizen volledig automatisch bewerkt kunnen worden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden