1 maart 2018 - 2 min leestijd

Halter belaadt, produceert en programmeert onafgebroken

Tijdens de TechniShow presenteert Halter CNC Automation de LoadAssistant op drie verschillende modellen. De LoadAssistent kan dankzij een draaitafel aan de achterkant worden beladen met werkstukken, terwijl de robot en CNC-machine blijven produceren. Het proces hoeft dus niet stopgezet te worden Met deze oplossing is er een grote tijdwinst te behalen.

Naast het beladen hoeft bij het programmeren van een nieuwe serie het productieproces tevens niet onderbroken te worden, waardoor onnodige stilstand en tijdverlies wordt voorkomen. Door middel van de gebruikersvriendelijke Halter SmartControl kan de gebruiker in twaalf eenvoudige stappen de beladingsrobot starten, er is geen enkele kennis van robotprogrammeren vereist. Mede hierdoor worden de omsteltijden tot een minimum beperkt en is de Halter ook geschikt voor kleinere series.

 

Universeel systeem

De Halter LoadAssistant is een universele beladingsrobot die te combineren is met elk merk CNC-machine. Deze beladingsrobot is zowel geschikt voor draai- als freesmachines en is eenvoudig verplaatsbaar, waardoor deze bij meerdere machines kan worden ingezet.

 

Uitbreiding productie

Halter CNC Automation is een Nederlands bedrijf. De productie vindt echter plaats net over de grens in Issum, Duitsland in de fabriek van Fastems Systems. Nu, vier jaar na de introductie tijdens de TechniShow van 2014, worden de beladingsrobots van Halter inmiddels in twintig landen geleverd. Om aan de toenemende vraag te kunnen blijven voldoen is de productiecapaciteit in Issum verdubbeld met een extra montagelijn.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden