5 maart 2018 - 1 min leestijd

Hexagon scant grote objecten mobiel, flexibel en nauwkeurig

Hexagon presenteert op de TechniShow de Leica Absolute Scanner (LAS). Dit systeem kan in combinatie met een Leica Absolute Tracker grote objecten nauwkeurig scannen. Uniek aan het systeem is de scanbreedte van maximaal 1.000 mm dat volgens Hexagon vijf keer zo groot is als andere lijnscanners.

De LAS kan worden ingezet voor zowel inspectie als reverse engineering doeleinden. De output data kan eveneens dienen als inputbestand voor 3D-printen. Met het vastleggen van 143.000 punten per seconde is het systeem erg snel. Dankzij de combinatie met de Leica Absolute Tracker is het systeem bovendien erg nauwkeurig bij het meten van grote objecten. Hexagon spreekt over een nauwkeurigheid van 15 micrometer plus 6 micrometer met meter. Hierdoor kunnen er goed losse punten worden gemeten in bijvoorbeeld kritische zones of voor uitlijning van componenten. Een ander voordeel van LAS is de mogelijkheid om van een grote werkafstand (600 mm) te scannen. Hierdoor kan er ook diep ergens in of tussen worden gescand zoals bijvoorbeeld in een blinde caviteit. Dat was voorheen niet mogelijk.

Hexagon is met de Leica Absolute Scanner genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden