1 februari 2024 - 2 min leestijd

Jörg met automatiseringsoplossing voor plaat knippen en buigen op TechniShow

Jörg Machines, fabrikant en leverancier van machines voor de verwerking van dunne plaat, zal op de TechniShow een automatiseringsoplossing demonstreren voor het knippen en buigen van dunne plaat. Daarvoor zet Jörg haar afwikkelautomaat 4923 met motorische decoiler in, die de plaatdelen richt, knipt en slit vanaf coil. De plaatdelen worden vervolgens door een Nosstec plaatwals geleid waarin deze worden gebogen tot een compleet halffabrikaat voor verschillende industriële toepassingen. Jörg toont daarmee een oplossing waarmee plaatverwerkende bedrijven de output kunnen vergroten en hun efficiency sterk kunnen verbeteren. De afwikkelautomaat is geschikt voor zink, koper, staal, aluminium, RVS en andere metalen.

Uit het programma Jörg Machines presenteert de leverancier de mechanisch aangedreven guillotine schaar JRGM-HFR, standaard voorzien van een vaste terugvoerplaat, waardoor korte plaatjes naar voren vallen. Door deze guillotine schaar van Jörg uit te voeren met de innovatieve plaathooghouder kunnen geknipte plaatdelen zowel naar voren als naar achteren worden afgevoerd (Return to Sender/Rear principe). Dat levert een aanzienlijke logistieke besparing.

Zetbank en afkantpers

Jörg staat ook bekend al leverancier van zetbanken. Met het merk Schechtl biedt Jörg een breed programma handbediende en CNC gestuurde zetbanken. Op de beurs demonstreert Jörg de Schechtl MAZ 310, een zware excentrisch aangedreven zetbank voor industrieel gebruik.

Wie nauwkeurig, flexibel en bedrijfszeker wil buigen, maar ook de onderhouds- en energiekosten wil verlagen, zou een servo-elektrische aangedreven kantbank moeten overwegen. Jörg toont de nieuwste generatie servo aangedreven kantpers van Dener in een 1,5 m uitvoering. De geavanceerde besturing geeft met de 3D grafische weergave de buigvolgorde aan en is snel programmeerbaar. De specialisten van Jörg adviseren bezoekers graag over de mogelijkheden en voordelen voor uw bedrijf.

Hal 7, stand B043

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden