6 maart 2018 - 1 min leestijd

Kuunders sorteert gesneden plaat met vision en inkjet

Kuunders Technoworks heeft een machine ontwikkeld die laserparts van een nesting kan identificeren en vervolgens via een inkjet markeert. Deze machine, de Kuma, is gepatenteerd en wordt op de TechniShow gepresenteerd.

De Kuma plaatwerkdetectie is een volledig nieuwe, gepatenteerde machine, die laserparts van een nesting door middel van 3D-vision identificeert en vervolgens via een inkjet markeert. Volgens Kuunders kan het handmatig sorteren van een pallet wel een uur tijd in beslag nemen wanneer alle platen volledig genest zijn met verschillende producten. Deze tijdrovende klus, waar zo nu en dan ook nog wel eens onderdelen kwijt raken, kan met de Kuma volledig geautomatiseerd worden. De markering die de inkjet aanbrengt kan in de vorm zijn van bijvoorbeeld een QR-code. Op die manier kan er informatie worden toegevoegd aan het onderdeel. Zo kan de markering de vervolgbewerkingen van het laserpart aangeven en kunnen vervolgbewerkingsmachines automatisch het betreffende programma oproepen.

De Kuma plaatwerkdetectie van Kuunders is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden