8 maart 2024 - 2 min leestijd

Laagland pakt groots uit op de TechniShow

Laagland, gespecialiseerd in CNC-metaalbewerkingsmachines, spansystemen, verspanende gereedschappen en gereedschapbeheer-oplossingen, is op maar liefst drie locaties aanwezig tijdens de TechniShow. Behalve een eigen stand met onder andere een Index G220 draai- en freescentrum en een 5-assige horizontale machine van Makino, doet het bedrijf mee aan het 3D-plein en aan het productie-automatiseringsplein.

Op het 3D-plein staat Laagland met One Click Metal. One Click Metal is onderdeel van Index Werke en ontwikkelt totaaloplossingen op het gebied van 3D metaalprinten voor kleine en middelgrote componenten.Van programmeren tot printen, reinigen en de metaalpoedercyclus, alle processtappen zijn ontworpen voor het eenvoudigste en handigste gebruik. 

Op het productie-automatiseringsplein doet Laagland mee met Zoller en TMS. Door voorinstellen, gereedschappen meten voor de bewerkingsmachines en het monitoren van standtijden, is een productieproces veel efficiënter. Zo kan je tijdens een run tijdig inschakelen dat gereedschappen er zijn wanneer ze er moeten zijn. 

Precisietechniek

Volgens directeur Eddo Cammeraat is het overkoepelend thema van Laagland tijdens de beurs de verdere digitalisering en automatisering. “Wij richten ons op multitasking- en precisieverspanen, belangrijke onderdelen van het moderne maakbedrijf. Wij zijn expert als het gaat om precisiedelen: heel nauwkeurig en snel – met korte cyclustijden – een product maken. Meten is cruciaal daarin.”

Naast de Index G220 en de Makino laat Laagland ook Twip-oc met een apparaat voor oppervlakte nauwkeurigheid meting, een demo met Soraluce, Weiler (met de Education machine), Mapal tools, Roemheld (hydraulische) spansystemen voor het opspannen van producten en diverse sokkels met video-presentaties zien. “Dat is een heel breed programma”, zegt Cammeraat. “De focus is echter toch op hoge-precisie werken voor de halfgeleiderindustrie, de matrijzenbouw en andere high tech branches. Wij laten op de TechniShow zien dat we de hoogste precisie kunnen realiseren.”

Laagland is naast het 3D-plein en het productie-automatiseringsplein te zien op hun hoofdstand: 11.D018

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden