27 februari 2020 - 2 min leestijd

Lubsolutions vloeistoftechnologie optimaliseert verspaningsprocessen

Onder het motto ‘Your friction, our challenge’ staat de presentatie van Lubsolutions Benelux op de Technishow vooral in het teken van machine- en procesoptimalisatie. Dat bereikt Lubsolutions niet alleen met ‘state-of-the-art’ vloeistoftechnologie, maar ook door het leveren van totaalconcepten als FluidMAX, waarbij naast het vloeistofbeheer zowel het mechanisch functioneren van machines als de verspaningsprocessen op zich worden geoptimaliseerd.

“Veel verspanende bedrijven onderschatten het efficiency-verbeteringspotentieel van moderne smeermiddelen en metaalbewerkingsemulsies,” stelt Dennes Lagendijk, directeur van Lubsolutions Benelux “Op zich is dit niet vreemd, want zolang er geen grote problemen zijn, ziet men vaak geen reden om dieper in de materie te duiken. Toch zou men dit wel moeten doen. Smeermiddelen en verspaningsvloeistoffen hebben namelijk niet alleen een veel grotere invloed op de productiekwaliteit en -efficiency dan menigeen denkt, maar ook zijn met de huidige vloeistofgeneraties vaak interessante technische en economische verbeteringen te realiseren. Bedrijven willen niet alleen just-in-time produceren tegen de laagst mogelijke kosten maar willen ook een zo kort mogelijke bewerkingstijd in combinatie met een hoge productkwaliteit. Dat voor elkaar krijgen is onze grote uitdaging, waarvoor we een breed scala aan producten en oplossingen in huis hebben.”

 

Ecocool

Een van de laatste ontwikkelingen van Fuchs is Ecocool TNA-IDM. Deze vloeistof is speciaal afgestemd op de verspaning van titanium, nikkel en aluminium. Op de Technishow wordt Ecocool TNA-IDM gedemonstreerd op de stand van DMG-Mori. Ook zijn daar de IoT oplossingen te zien die Fuchs en DMG-Mori samen hebben ontwikkeld. Een ander product dat Lubsolutions op de Technishow onder de aandacht brengt is Fuchs Ecocool S-FC VW. Deze volledig transparante verspaningsvloeistof biedt niet alleen een blijvend goed zicht op het verspaningsproces, maar realiseert dankzij de afwezigheid van minerale olie ook een uitzonderlijk lange vloeistofstandtijd. Extra aandacht is er op de stand van Lubsolutions ook voor de biologisch afbreekbare producten uit het PLANTO programma van Fuchs. Dit omvat vloeistoffen voor (zware) verspanende bewerkingen waaronder tappen, zagen, boren, ruimen, draaien, frezen en slijpen, maar ook hydraulische oliën, tandwielkastoliën en vetten. Dit betekent dat gebruikers nu volledig kunnen overstappen op biologisch afbreekbare PLANTO producten van Fuchs die milieuvriendelijk werken combineren met perfecte technische en economische resultaten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden