12 maart 2018 - 2 min leestijd

LVD geeft dagelijks art-to-part-demo op TechniShow

LVD plaatst tijdens de TechniShow 2018 twee flexibele plaatbewerkingsproducten en de geïntegreerde Cadman-software in de kijker. Elke dag van 13.00 tot 14.00 geeft LVD een live art-to-part-demonstratie met daarin de hele flow van de software en het daadwerkelijk maken en monitoren van het product.

De Cadman-software is een tool die tegemoet komt aan de vraag van hedendaagse productiebedrijven naar digitale integratie en Industrie 4.0. Versie 8.5 voorziet in tal van nieuwigheden zowel in de offline software voor buigen, lasersnijden en ponsen, de Touch-sturingen aan de machines als in Cadman-JOB en -SDI.

 

Kantbank met automatische gereedschapwisselaar

ToolCell 135/30 is een hydraulische kantbank die automatisch de boven- en ondergereedschappen wisselt voor een volgende opdracht. De ruime selectie buiggereedschappen bevinden zich binnenin de machine waardoor kostbare vloeroppervlakte uitgespaard wordt. De kantbank is standaard uitgerust met Easy-Form Laser, die de hoeken corrigeert tijdens het buigen en nauwkeurige buigresultaten garandeert vanaf het eerste stuk. ToolCell verkort de omsteltijden, verhoogt de veiligheid en maximaliseert de buigproductiviteit. De machine heeft met de laatste Touch-B-sturing alles in huis voor Industrie 4.0.

LVD heeft de ToolCell 220/30 Plus en ToolCell 220/40 Plus aan het gamma toegevoegd. De Plus-modellen met werklengtes van 3 m en 4 m en een plooikracht van 220 ton bieden plaats aan hogere gereedschappen en kunnen dus meer werkstukken plooien, van simpel tot complex. Standaard uitgerust met een afstand tafel-ram van 570 mm en een slag van 300 mm zijn de machines ook verkrijgbaar met een afstand van 670 mm en een slag van 400 mm. Stempels van 231 mm en matrijzen van 130 mm laten het buigen van stukken met hogere opstaande randen toe.

 

Fiberlaser met hoog vermogen

Phoenix FL is een flexibele en dynamische fiberlasersnijmachine die veel materiaalsoorten en –diktes aankan. Met een performante snijkop zorgt dit allroundsysteem voor een excellente snijkwaliteit in zowel gewone staalsoorten als non-ferromaterialen. Op de TechniShow wordt de Phoenix FL-3015 6 kW voor plaatgroottes van 3050 mm x 1525 mm gedemonstreerd. De machine bestaat ook in grotere afmetingen en een laservermogen van 8 kW. Een intuïtieve Touch-L-sturing, geïntegreerde automatische wisseltafels en doorgedreven opties maken de Phoenix nog productiever: laad-/ontlaad-automatisering, nozzelwisselaar met tien nozzels en Cadman-L programmeersoftware voor onder andere het bepalen van de snijvolgorde en nestings en simulatie van het volledige snijpad.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden