2 maart 2020 - 2 min leestijd

Magistor presenteert Nachi boor met nieuwe coating en geometrie

Magistor presenteert op TechniShow een nieuwe boor van de Japanse fabrikant Nachi. Wat onmiddellijk opvalt aan deze AquaRevo van de derde generatie, is dat de boor ontzettend glad aanvoelt. Dat komt door de nieuw ontwikkelde coating. Deze is behalve slijtvast ook extreem glad, waardoor de spanenafvoer beter is.

Maar de nieuwe coating is niet de enige verbetering aan de AquaRevo. “Het is een compleet nieuw ontwikkelde boor”, vertelt verkoopleider Hans Rosenbrand van Magistor. “Nachi is een degelijke fabrikant, die niet strooit met vernieuwingen. Maar als er dan wat nieuws komt, dan is het ook gelijk goed.” Zo heeft de derde generatie AquaRevo een nieuw substraat met een verbeterde hardheid en het koelkanaal heeft een nieuwe geometrie. door deze nieuwe geometrie kan er vier keer zo veel koelwater door de boor als bij oudere types. Maar nog belangrijker: het koelwater komt nu echt op de snijkant van de boor. Rosenbrand legt uit waarom dat belangrijk is: “Het opbouwen van koudlas achter de snijkant gaat door deze nieuwe geometrie veel minder snel. Het gevolg van koudlas is dat materiaal aan de snijkant blijft kleven. Dat zorgt ervoor dat er stukjes uitbreken, waardoor de boor stomp wordt. Nachi vertraagt dat proces nu, waardoor de nieuwe boren langere standtijden hebben. Dat kan oplopen tot wel 30 procent meer standtijd.”

 

Universeel inzetbaar

Volgens Rosenbrand is de nieuwe AquaRevo een interessante boor voor machinefabrikanten en verspanende toeleveranciers. Vooral bij het bewerken van hoogwaardige materiaalkwaliteiten (rvs-soorten) komen de kwaliteiten van de boor goed tot hun recht. “Maar de boor is universeel inzetbaar”, vertelt Rosenbrand. “De boor is bruikbaar voor staal 37, roestvast staal en materialen als Inconel. Daarmee past deze boor ook goed in de filosofie van Magistor. Wij willen verspaners voorzien van breed inzetbare gereedschappen. Want de Nederlandse maakindustrie bewerkt verschillende materialen en verschillende producten door elkaar heen. Daarom willen verspaners zo min mogelijk gereedschappen wisselen.”

 

Actie

Magistor is al sinds 2010 importeur van Nachi. De nieuwe boor is een mooie gelegenheid om dit Japanse merk eens goed in de schijnwerpers te zetten. In de hele maand maart zet Magistor Nachi daarom in het zonnetje met een aantrekkelijke korting op de Nachi AquaRevo.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden