8 februari 2024 - 2 min leestijd

Nieuwe approvals en uitbreiding serviceprogramma bij Lubsolutions op TechniShow

Op de TechniShow presenteren Fuchs Lubricants en Lubsolutions Benelux een aantal nieuwe ontwikkelingen op het gebied van metaalbewerkingsvloeistoffen. Een hoofdrol is daarbij weggelegd voor Ecocool Global 1000. Dit product heeft onlangs vrijgave ontvangen voor gebruik bij Grade 2 toepassingen van ASML. Eerder werd dit wereldwijd beschikbare product van Fuchs al goedgekeurd voor kritische toepassingen in de Aerospace (Boeing, Airbus) en Medical industrie. Op de stand van Fuchs/Lubsolutions zullen live praktijkdemonstraties worden gegeven van de mogelijkheden van de nieuwe Fuchs vloeistofgeneraties, gecombineerd met L-Smart vloeistofbewaking op een DMG Mori bewerkingscentrum.

Ecocool Global 1000 combineert excellente verspaningsresultaten met een uitstekende bio-stabiliteit, resulterend in een lange standtijd en dientengevolge lage Total Cost of Ownership (TCO). Want in vergelijking met oudere vloeistofgeneraties hoeft er bij gebruik van Ecocool verspaningsvloeistoffen minder gebruikte emulsie afgevoerd en dus ook minder concentraat ingekocht te worden. Ook zorgt de lange levensduur voor minder productiestilstand en dus een hoger machinerendement. Dankzij de goede koelende en smerende eigenschappen zorgt de nieuwe vloeistof bovendien voor een verdubbeling en soms zelfs verdrievoudiging van de gereedschapstandtijd.

Service optimaliseren

Met de nieuwste vloeistofgeneraties Ecocool Global 1000, maar ook met Ecocool Mach 300 en de HIO-vrije vloeistoffen voor Grade 1 toepassingen Ecocool SC-E en Ecocool SC-S, wordt ook specifiek ingespeeld op de toename van onbemande productie. Door de optimaal koelende en smerende eigenschappen kan er langer achter elkaar op machines worden doorgewerkt, dit ook omdat er minder tussentijdse gereedschapwissels nodig zijn. Vooral in combinatie met het L-Smart vloeistofbewakingssysteem van Lubsolutions kan er continu, dus ook ook ’s-Avonds en in het weekend, onbezorgd worden doorgeproduceerd. L-Smart is een geavanceerd, industrie 4.0 ready systeem dat zorgt voor het automatisch bijvullen van productiemachines met een nauwkeurige dosering op basis van Brixwaarde, zuurgraad (pH) en geleidbaarheid. Hierdoor daalt het koelvloeistofverbruik terwijl het verspaningsrendement en de vloeistofstandtijd toenemen. Het systeem is op afstand uit te lezen terwijl de bediening geschiedt via een duidelijk touchscreen.

Complete ontzorging

Omdat er nog steeds sprake is van een tekort aan vloeistof-servicebedrijven heeft Lubsolutions Benelux de capaciteit van haar serviceorganisatie verder uitgebreid. Hiermee is Lubsolutions ook partner op het gebied van machinereiniging en vloeistofbeheer. Verspanende bedrijven kunnen hun productiecapaciteit hiermee verhogen en tegelijk hun technische dienst ontlasten. Dankzij deze complete ontzorging op vloeistofgebied komen aantrekkelijke besparingen op het totale vloeistofbeheer binnen bereik. 

Lubsolutions is op de TechniShow 2024 samen met Fuchs te vinden op stand 08 E060.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden