19 februari 2024 - 2 min leestijd

Ontbraamoplossingen Timesavers op TechniShow

Timesavers komt met vier machines naar de TechniShow. De grootste ontbraammachine is de 42 RB series. Daarnaast brengt het bedrijf uit Goes een machine uit de 22 RB- , de 12 RB- en de 10 RB-series mee. Het is de eerste keer sinds 2018 dat Timesavers weer op de TechniShow aanwezig is. 

De grootste ontbraammachine is de 42 RB series. Deze is een uitstekende alles-in-één oplossing, verkrijgbaar in 1350 mm en 1600 mm. Uitgerust met een schuurband, acht roterende borstels en een finishband zorgt het voor een mooi afgewerkt resultaat. De transportband houdt grote en kleine onderdelen van 0,8 tot 100 mm op hun plaats dankzij een sterke vacuüm. Om de optimale werking van de machine te garanderen zit er ook een automatische reinigingscyclus in.

De 22 series met een werkbreedte van 900 mm is deze keer ook van de partij. Deze machine is uitgerust met een zogeheten hammerhead aggregaat. De hammerhead zorgt voor efficiënte en snelle slakverwijdering op plasma gesneden delen.

De compacte 22 RB series heeft een werkbreedte van 600 mm. Om het gebruikersgemak te vergroten heeft deze machine een groot touchscreen en pictogrammenbesturing. De machine is in combinatie met een cobot en terugvoertafel te vinden op onze stand. Een cobot kan gemakkelijk onderdelen van verschillende formaten oppakken. Deze worden dan op de transportband gelegd en bewerkt door de ontbraammachine. Met de terugvoertafel worden de delen weer naar de voorkant van de machine gebracht. En dat allemaal automatisch. Het enige wat je hoeft te doen is het instellen van de ontbramingsmachine.

Nieuw

De nieuwste machine wordt ook gepresenteerd: de 12 RB series. Dit is de kleinste machine met de RB-techniek van Timesavers. Met een schuurband, één grote borstel en een finishband bewerkt de machine kleine onderdelen tot een maximale breedte van 300 mm. Het kan een perfecte aanvulling zijn op een grotere ontbraammachine of als instapmodel gebruikt worden.

En de natuurlijk kan de 10 series niet ontbreken. Gemakkelijk en snel, voor jong en oud. Van ontbramen, kantafronden en finishen tot applicaties zoals het verwijderen van slak of laseroxide. De verscheidenheid aan schuurmateriaal maakt het tot een oplossing voor diverse wensen. Ideaal voor kleine bedrijven of kleine serieproductie.

Februari 2024, Goes

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden