8 maart 2024 - 2 min leestijd

Opening TechniShow door industrieel topman en coryfee Jan Aalberts

De officiële opening van TechniShow 2024 wordt aanstaande dinsdag onder andere gedaan door Jan Aalberts. De 84-jarige oprichter van Aalberts Industries is nog steeds een centrale figuur in de (inter)nationale wereld van de maakindustrie. Hij zal zijn licht laten schijnen over de veranderingen in de maakindustrie van de afgelopen decennia en een vooruitblik werpen voor de kansen en bedrijgingen. Behalve Aalberts zullen ook Eddo Cammeraat (voorzitter van branchevereniging FPT-VIMAG), Willem Wensing (Manager Partnerships FME) en Mark Helder (voorzitter Koninklijke Metaalunie) op aanwezig zijn tijdens de officiële opening van de grootste industriële beurs van de Benelux.

Jan Aalberts (23 december 1939) is oprichter van Aalberts Industries, fabrikant van machineonderdelen op onder andere het gebied van warmte- en oppervlaktebehandeling en flow control. Het bedrijf heeft een omzet van € 3,3 miljard en ruim 14.000 werknemers. Aalberts droeg in 2012 de dagelijkse leiding van Aalberts Industries en haar dochterondernemingen over. Hij was nog tot in 2014 in functie als president-commissaris. Aalberts bleef bij de onderneming betrokken als grootaandeelhouder. Daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Aalberts Investments te Maarsbergen. Deze organisatie investeert of participeert in kleinere en middelgrote productiebedrijven met eigen producten, voornamelijk in Europa en de Verenigde Staten. Aalberts werd in 2004 en 2010 door de Vereniging van Effectenbezitters uitgeroepen tot beleggerstopman van het jaar en heeft in het jaar 2000 de onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau ontvangen. 

Ricardo Vivas, beursmanager bij Jaarbeurs over Aalberts: “Jan is een echte coryfee in de markt. Op zijn 84ste is Jan nog altijd actief in de maakindustrie en inspireert bezoekers met het feit dat men zich echt moet onderscheiden in hun presentatie, hun kwaliteit, hun investeringen en daar waar het kan door internationaler te zijn. De opening sluiten we af met een visie vanuit de financiële wereld.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden