1 maart 2018 - 2 min leestijd

Oude Reimer toont breed pallet op TechniShow

Op de aankomende editie van TechniShow presenteert Oude Reimer een breed pallet aan producten en technologieën. Onder andere machines van de merken Benzinger, Chiron en Star worden getoond op de stand van Oude Reimer.

De Benzinger GoFuture B3 die Oude Reimer op TechniShow laat zien is een veelzijdige CNC-precisiedraaimachine. Met de hoofd- en tegenspil, die beide zijn uitgerust met een C-as en Y-as, kunnen complexe producten compleet worden bewerkt. De Benzinger machines hebben afhankelijk van het type hoofdspil, een rondloopnauwkeurigheid van 0,4 tot 1 micrometer. Volgens Oude Reimer maakt de GoFuture B3 het precisiedraaien bereikbaar voor de toeleverancier.

 

Chiron

Een andere nauwkeurige machine op de stand van Oude Reimer is de FZ12 FX van Chiron. Dit verticale bewerkingscentrum is uitgerust met een vernieuwde technologie voor wat betreft de aansturing van de vierde en vijfde as. Hiervoor past Chiron torquemotoren toe. Het vijfassige bewerkingscentrum is met name interessant voor toeleveranciers van nauwkeurige en complexe producten in kleine en middelgrote series. Ook geschikt voor kleine en middelgrote series is de universele verticale VL-2 CNC-draaimachine met geïntegreerde automatisering.

Star

Een andere draaimachine die Oude Reimer live onder spaan zal presenteren is de STAR Micronics SR 32-JII type B. Bijzonder aan deze machine is dat deze is in te zetten als zowel een lang- als kortdraaimachine. Tot de highlights van deze machine behoren de flexibele uitrusting en de acht aangedreven gereedschappen. Tijdens de beurs zal de machine met het HFT-systeem (High Frequent Turning) gedemonstreerd worden. Deze ontwikkeling voorkomt de vorming van lange spanen zonder dat dit ten koste gaat van de productietijd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden