19 maart 2018 - 2 min leestijd

Phantom bouwt kennisplatform voor de verspaning

Phantom geeft bezoekers van de TechniShow een sneak preview van het nieuwe online platform. Dat wordt later dit jaar uitgerold. Met het nieuwe platform biedt Phantom klanten direct toegang tot een schat aan kennis en tips & tricks om met de gereedschappen maximale kwaliteit en productiviteit te behalen.

Kennis over CNC-verspanen wordt schaars. En met de komende uitstroom van een generatie vakmensen die nog ‘old school’ zijn opgeleid voor het verspaningsvak, zal de behoefte aan een andere kennisbron in veel bedrijven alleen maar toenemen. Phantom ziet als gereedschapsmerk voor zichzelf hierin een rol weggelegd. “Door de ondersteuning maken we ons product nog beter. We helpen eindgebruikers problemen oplossen of beter werken”, zegt Jacco Kramer, productmanager voor Phantom.

Online platform
Vanaf het voorjaar 2018 gebeurt dat niet alleen via trainingen en directe ondersteuning van buitendienstmedewerkers, maar eveneens via het nieuwe online platform. Eindgebruikers van Phantom gereedschappen kunnen via een navigator snel voor een specifiek materiaal en bewerking het beste gereedschap en de strategie vinden. In korte instructievideo’s geven de verspaningsexperts van Phantom verdere uitleg over de bewerkingstechniek en het bijbehorend snijgereedschap. De experts van het Phantom Test- en trainingscentrum in Beekbergen gaan tips and tricks via het online platform delen. En op termijn wordt er een chatfunctie aan toegevoegd, zodat de eindgebruikers rechtstreeks met de Phantom experts kunnen communiceren. Het is de bedoeling dat het platform tegen de zomer van 2018 live gaat. In de maanden daarna zal het steeds verder verrijkt en uitgebouwd worden.

Voorproefje op TechniShow
Op de TechniShow presenteert Phantom al een eerste sneak preview. Pascal Van der Burgt, verantwoordelijk voor het nieuwe Phantom e-commerce platform, geeft bezoekers zelf uitleg en demonstreert een aantal functies. “Eindklanten kunnen ook suggesties voor zowel inhoud als de opzet geven. Die nemen we graag mee in de verdere ontwikkeling”, zegt Jacco Kramer. Het nieuwe e-commerce platform van Phantom wordt komende jaren verder uitgebouwd, niet alleen voor de Nederlandse verspaners die met Phantom werken, ook voor de Europese eindgebruikers.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden