9 maart 2018 - 3 min leestijd

Phantom lanceert complete lijn premium gereedschapshouders

Phantom introduceert op de TechniShow de nieuwe lijn premium gereedschapshouders. Zowel voor roterende als stationaire gereedschappen levert Phantom voortaan hoogwaardige gereedschapshouders direct uit voorraad. De nieuwe gereedschapsopnamen zijn allemaal diepgekoeld om ook de laatste restspanningen uit het materiaal te halen.

De verspanende industrie in Nederland is al enkele jaren vertrouwd met de premium Phantom gereedschappen. Veel bedrijven hebben niet alleen de kwaliteit van deze snijgereedschappen leren waarderen, maar ook de snelle levering. Vanuit de voorraad in Nederland is levering binnen 24 uur de norm bij Phantom. Met deze lijn premium snijgereedschappen heeft de Nederlandse leverancier duidelijk een stap vooruitgezet. “Diezelfde kwaliteitsstap maken we nu met de gereedschapshouders”, zegt Jacco Kramer, productmanager bij Phantom.

 

Hoger kwaliteitssegment

De Phantom gereedschapshouders zijn direct beschikbaar in een aantal uitvoeringen, waaronder VDI, BT en HSK. Deze lijn zal de bestaande Toraxlijn gaan vervangen. De materiaalkwaliteit van de nieuwe houders is verbeterd. Ook de bewerkingen gebeuren op een hoger kwaliteitsniveau. Alle houders worden bijvoorbeeld na het harden diepgekoeld tot -95 oC. Met deze extra productiestap worden de laatste restspanningen uit het materiaal gehaald. Jacco Kramer: “Spanningen in het materiaal kunnen tot kleine oneffenheden in de conus leiden, wat weer voor onbalans en onnauwkeurigheden in de bewerking zorgt.” Na het diepkoelen wordt het oppervlak nog een keer nagedraaid om tot een perfecte balans te komen. “Deze kwaliteit legt een goede basis onder toekomstige fijnbalanceringen die de gebruikers zelf doen”, zegt Jacco Kramer. Een betere balans betekent in de productie niet enkel een betere kwaliteit eindproduct maar eveneens een hogere productiviteit, langere standtijd van de gereedschappen (en dus lagere gereedschapskosten per werkstuk) en op termijn ook een geringere belasting van de spindel. Onbalans, hoe klein ook, leidt na lange tijd tot hogere reparatiekosten aan de machine en hogere onnauwkeurigheden. Dat Phantom met de nieuwe lijn houders klaar is voor de toekomst als smart industry gemeengoed wordt, bewijst dat alle producten voorbereid zijn op Ballufchips. Hiermee kunnen verspaners hun toolingmanagement vergaand automatiseren.

 

Alles uit voorraad

Phantom start de levering van de nieuwe houders direct met een uitgebreid programma. Niet alleen zijn de verschillende opnametypes beschikbaar, deze zijn ook verkrijgbaar in verschillende lengtes. “En we leveren alles uit voorraad”, voegt Jan Gerbrand van Ommen, directeur van de Nederlandse gereedschappenleverancier, er nog aan toe. In het magazijn van Phantom in Beekbergen zijn alle gereedschapshouders op voorraad. Voor 19.00 uur besteld, betekent volgende werkdag in huis. Nu verspanende bedrijven korter op de bal spelen en hun eigen voorraden verkleinen, is dat een belangrijke zekerheid.

 

Demonstraties op TechniShow

Phantom demonstreert de nieuwe lijn samen met de snijgereedschappen in de mini machinefabriek die op de TechniShow wordt gebouwd. De gereedschapshouders staan er opgesteld, zodat bezoekers ze in hun handen kunnen nemen en zich zelf kunnen overtuigen van de kwaliteit. De combinatie van houder met snijgereedschap wordt op de stand live gedemonstreerd op de CNC machines die Phantom meeneemt naar de beurs in Utrecht. Naast een 4-assige CMX van DMG Mori is dat ook een CTX draaibank van hetzelfde merk. Drie verspaningsexperts van Phantom zijn elke dag aanwezig om de kennis die de Nederlandse gereedschapsleverancier heeft, te delen met de bezoekers. “Kennis van verspaning wordt schaars. Voor ons is het een vanzelfsprekendheid dat we onze kennis delen met de klanten van Phantom, zodat zij hun productiviteit verder kunnen verbeteren”, besluit Jan Gerbrand van Ommen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden