13 maart 2018 - 3 min leestijd

Promas presenteert twaalf machines op TechniShow

Promas uit Maasbree pakt dit jaar stevig uit op de TechniShow met een stand van 384 m2 en in totaal twaalf machines. “We zijn al sinds de oprichting van Promas in het jaar 2000 exposant op TechniShow. Over de jaren zijn er veel machinemerken bijgekomen en de technologie heeft zich sterk ontwikkeld. Dat willen we laten zien op de TechniShow”, vertelt Richard Hermans, directeur van Promas.

Op de stand van Promas zullen tien machines gepresenteerd worden van de machinemerken Hedelius, CMZ, Hartford, OPS Ingersoll, Willemin-Macodel en Sisma. Elders op de beurs zullen nog twee machines van Promas in actie te zien zijn. Op de stand van Quality Tool Holland zal een vijfvlaks Akira Seiki H250RT bewerkingscentrum te zien zijn en op de stand van Hoffmann Quality Tools presenteert Promas een vijfassig Hartford 5A-65EF bewerkingscentrum live onder spaan.

Tot de highlights behoren onder andere de Hedelius Acura 65, CMZ TX66-Y3 en de nieuwe Hartrol besturing van Hartford. De Acura 65 is volgens Hermans een populaire machine dankzij het compacte formaat, de nauwkeurigheid, de hoge productiviteit en de eenvoud om de machine te automatiseren. ”Naast de Acura van Hedelius zijn wij ook verheugd om de nieuwe CMZ TX66-Y3 in Utrecht te mogen presenteren. Dit is de eerste machine in de TX-serie die is voorzien van drie turrets en drie Y-assen. We verwachten dat dit echt een publiekstrekker gaat worden”, aldus Hermans. Ook verwacht hij veel interesse te kunnen wekken voor de nieuwe Hartrol besturing van Hartford, waarmee Smart Industry een stap dichterbij komt. “Op dit moment vragen onze klanten nog niet echt naar slimme oplossingen, maar als je dan begint over de mogelijkheden van bijvoorbeeld de Hartrol besturing, dan wordt er positief op gereageerd en staan ze er ook open voor.” De Hartrol besturing is gebaseerd op Mitsubishi, is compatible met Fanuc, werkt als een smartphone of tablet en heeft inmiddels al meer dan veertig apps beschikbaar.

 

Machines voeren boventoon

“De opzet van de TechniShow is sinds dat we van de partij zijn weinig veranderd. Machines voeren nog altijd de boventoon en het publiek bestaat uit zowel beslissers als gebruikers. Dat is een mooie mix voor ons als machine-exposant. Kijken we naar ons als bedrijf en naar onze concurrenten dan kun je wel stellen dat er het één en ander is veranderd. De trend waar wij als machineleverancier al enkele jaren op inhaken is vijfassig verspanen en momenteel is Smart Industry de kreet die je overal hoort. Men moet echter wel beseffen dat het fundament van Smart Industry toch echt een betrouwbare en een efficiënt inzetbare machine die goed te automatiseren is. Dat dragen we dan ook uit op TechniShow.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden