6 maart 2018 - 1 min leestijd

Q-fin introduceert ontbraammachine met ‘gevoel’

Q-fin Quality Finishing heeft de F1200 machine qua prestaties en design doorontwikkeld. Het is een machine voor het ontbramen, slijpen, en afronden van metalen plaatdelen tot 1.200 mm breed. De versie van modeljaar 2018 heeft ‘gevoel’ gekregen. De nieuwe F1200 presenteert Q-fin op TechniShow.

De ‘gemoedstoestand’ van de ontbraammachine is duidelijk af te lezen dankzij de overzichtelijk geplaatste statusindicatoren. Dankzij de LED-verlichting die de status van de machine aan geeft, is ook op grote afstand de status van de machine af te lezen. Een andere functionaliteit die het ‘gevoel’ van de machine doorgeven zijn de knoppen waarmee de gebruiker de hoeveelheid kracht van de borstels kan instellen. Naarmate er meer kracht op de borstels komt te staan, zal er meer kracht nodig zijn om de knoppen te bedienen. Dat is volgens Q-fin een belangrijke waarom er niet gekozen is voor een touchscreen.

De gevoelige ontbraammachine van Q-fin is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden