5 maart 2018 - 2 min leestijd

Renishaw 3D-printer met vier lasers klaar voor serieproductie

Renishaw presenteert op TechniShow een 3D-metaalprinter die is ontwikkeld voor industriële serieproductie. De RenAM500Q is voorzien van vier 500 W lasers.

Het machineontwerp van de RenAM500Q bestaat uit een in-huis ontwikkelde en op een Renishaw 3D-metaalprinter geproduceerde optische module waardoor vier lasers tegelijkertijd het hele werkgebied kunnen bereiken. De optische module is van aluminium en Renishaw heeft er voor gekozen om deze te printen zodat er inwendige koelkanalen ingebracht konden worden. Dankzij deze optische module in combinatie met de vier lasers kan er een hoog opbouwvolume van 150 cm3/h gegenereerd worden. Dit leidt tot een hogere productiviteit en lagere kosten per werkstuk. 3D-metaalprinten kan hierdoor als productietechniek effectiever worden ingezet. Dit stelt maakbedrijven in staat om hun concurrentiepositie te verbeteren. Door de ingebouwde metaalpoeder recyclage en de volledig afgesloten bouwkamer wordt een veilige situatie verkregen met minimale operator interventie, een efficiënte gasstroom en laag Argongas verbruik. Het ontwerp van de bouwkamer en de filtersystemen zorgen ervoor dat de operator minimaal in contact komt met de metaalpoeders en machine-emissies.

Renishaw is met de RenAM500Q genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Awards bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden