5 maart 2018 - 1 min leestijd

Robotics Benelux PickApp maakt robotprogrammering eenvoudig

De PickApp van Robotics Benelux is een innovatieve app op een tablet, waarmee industriële robots van Comau eenvoudig geprogrammeerd kunnen worden. De app wordt tijdends de TechniShow gepresenteerd.

Voorheen werd voor het programmeren van een industriële robot een software-engineer ingehuurd. Nu kan middels de PickApp op een tablet een industriële robot worden aangestuurd, waarbij de posities, met een druk op de knop, worden vastgelegd. Op deze wijze is een robot programmeren bijzonder eenvoudig en iedereen binnen 30 minuten te leren. De transparantie die deze programmeertechnologie met zich meebrengt zal de efficiëntie en de productiviteit van het productieproces sterk verbeteren. Zo gaat er geen tijd meer verloren aan schrijven of ’teachen’ van complexe programmeercodes en zijn kosten voor in te huren software engineers verleden tijd. Het probleem van een tekort aan vakmensen die een robot kunnen programmeren wordt opgelost met de app.

De Pick-app van Robotics Benelux is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden