15 maart 2024 - 2 min leestijd

Succesvolle TechniShow 2024: naar schatting 30.000 bezoekers

TechniShow 2024 is een groot succes geworden. Bezoekers en exposanten spreken van een ‘ouderwetse’ TechniShow. Volgens de eerste schatting van beursmanager Ricardo Vivas van Leeuwen hebben 30.000 mensen de grootste technische beurs van de Benelux in de Utrechtse Jaarbeurs bezocht.

FPT-Vimag-voorzitter Eddo Cammeraat spreekt van ‘een ouderwetse TechniShow’. “Het is vol, er zijn een hoop exposanten, er is veel te zien. Uiteindelijk dus een TechniShow die we kennen en die we graag willen. Er heerst een positieve stemming. Je merkt dat er veel interesse is in nieuwe oplossingen. De bezoekers willen weten hoe ze beter kunnen produceren. Men wil optimaliseren.”

Cammeraat kijkt met een heel goed gevoel terug op deze editie van TechniShow, maar is alweer vooruit aan het kijken. “Naar TechniShow 2026, want het is duidelijk dat TechniShow leeft. Maar ook naar de tussentijd, waarin we met FPT-Vimag nog een heleboel andere mooie dingen gaan uitvoeren.”

Kansen

Beursmanager Ricardo Vivas van Leeuwen kan nog geen precieze aantallen geven, maar hij schat dat ongeveer 30.000 mensen TechniShow hebben bezocht. “Een groot succes. Ik zie positieve exposanten en bezoekers. Bezoekers zijn blij dat we terug zijn, exposanten halen goede leads. Hoe komt het dat het zo’n succes is geworden? Wat bijzonder is, is dat het er op lijkt dat de Nederlandse maakindustrie zich aan het heroriënteren is. Na jaren van hele hoge hoeveelheden productie, komt er een tijd om te kijken: wat nu? Nederland loopt voorop in deze industrie, omdat we wendbaar zijn, maar ook omdat we open staan voor nieuwe technieken. Dat is bijzonder: de gretigheid van onze ondernemers in de industrie. En ik hoor om me heen dat iedereen kansen ziet.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden