14 mei 2021 - 4 min leestijd

TechniShow in beeld: Bas van Vugt (Hoffmann Group)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Bas van Vugt.

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Ik ben Bas van Vugt, Regional Sales manager, 50 jaar en ik ben ruim 10 jaar werkzaam bij Hoffmann Group”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“Mijn eerste Technishow was in 2012, ik was toen nog zelf een TechniShow- en Hoffmann- rookie, maar heb de beurs toen al als zeer innovatief, interessant en trendsettend ervaren.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“De klanten staan bij ons altijd centraal. Maar over het algemeen zijn onze ruim veertig buitendienstcollega’s dagelijks bij de klant op bezoek en de klant niet bij ons. Juist de TechniShow biedt ons een ultiem platform om klanten in een informele sfeer samen te brengen, te netwerken, mooie services en producten te ontdekken, maar ook om te genieten van een stuk gastvrijheid bij team Hoffmann. Ook vind ik de samenwerking met partners altijd erg fijn. Alleen met elkaar kunnen we klanten de grootste meerwaarde bieden, dan denk ik aan de machine, de besturing, de gereedschappen en alle producten, inkoopprocessen en (digitale) services om dit samen te brengen en de maakindustrie in Nederland verder te versterken. Dit is ook een van de redenen waarom een van deze partners ons altijd een machine levert op de stand en wij hun vervolgens weer gereedschappen en spantechnieken bieden op hun stands. Van de genoemde synergie kan ik tijdens deze beurs enorm genieten. De maanden van intensive voorbereiding van het projectteam komt er tijdens zo een beursweek uit en de energie spat van al mijn collega’s af.

“Wat het ons brengt? vooral de mogelijkheid om uit te pakken op een wijze die bij ons past, als we iets doen, willen we dit voor honderd procent doen. Doelen zijn altijd om met de klant samen te kijken waar wij mogelijk meerwaarde voor ze kunnen genereren om samen een langdurige relatie op te bouwen. Als het resultaat na de beurs dan is dat je de waardering krijgt van je bezoekers, je drie edities op rij de Bezoekers Marketing Award mag ontvangen en de status innovator gekregen hebt, is dit een enorm waardering voor ons hele team en een extra stimulans elke editie weer voorop te lopen en te innoveren.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“Elke editie heeft eigen mooie herinneringen. Maar als ik er twee mag noemen was mijn eerste editie als standmanager in 2016 voor mij persoonlijk heel bijzonder. Toch vind ik de mooiste herinnering de VIP-ontbijtsessies bij ons op de stand -georganiseerd door Nancy van Dorth, de drijvende kracht achter elke Hoffmann-beurs in Nederland en Vlaanderen. Juist hier hebben we onze klanten de mogelijkheid kunnen bieden om ‘s morgens bij aanvang van de beurs de dag op een fijne manier te starten.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“Wij waren heel ver in de voorbereiding en hadden de focus volledig staan op procesoptimalisering, efficiency en kostenbesparing. Er stonden nieuwe services op de planning om te introduceren en onze stand stond zelfs al in de vrachtwagen bij de standbouwer. Het besluit de beurs kort voor aanvang toch af te blazen was een erg pijnlijke maar in mijn ogen zeer legitieme. We leven zoals gezegd altijd maanden naar de climax van de TechniShow toe. De interactie met klanten, het samenzijn met collega’s en het met een hapje en drankje nagenieten in het hotel heb ik erg gemist.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022

“Absoluut weten we dat. We zullen iedereen weer verrassen met veel nieuws. D gemene deler zal naast een highlight van nieuwe producten en nieuwe (digitale) services zeker weer procesoptimalisering zijn. Denk daarbij aan thema’s als lean ingerichte werkplekken, digitalisering van processen, vindbaarheid en koppeling van programma’s, gereedschappen en tools en echte inkoop-optimalisatie. Eenvoudig gezegd: alles rondom de machine om efficiëntie te verbeteren.

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow

“Er zijn veel vrienden van de show, maar ik zou Bert Smeitink van CAD2M willen aandragen. Persoonlijk vind ik CAD2M een fijn bedrijf met een club zeer innovatieve en oplossingsgerichte collega’s, waar wij al lang heel fijn mee samenwerken en waarmee we onze gezamenlijke klanten altijd meerwaarde kunnen bieden.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden