9 april 2021 - 3 min leestijd

TechniShow in beeld: Eddo Cammeraat (Laagland)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Eddo Cammeraat.

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Mijn naam is Eddo Cammeraat en ik ben Algemeen Directeur en mede eigenaar van Laagland BV.”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“Mijn eerste TechniShow was die van 2002, een jaar na mijn start bij Laagland als opvolger van Karel Deppe, de ‘nestor’ van vele TechniShows. Laagland stond volgens mij ook al op de eerste TechniShow in 1951.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“De TechniShow is al vele jaren een grote live marktplaats waar de leveranciers, fabrikanten en de ‘verspaners’ elkaar treffen. De TechniShow is al vele jaren een groot succes en een begrip is ons vakgebied. Ik vind het een fantastisch evenement om in vier dagen tijd een groot deel van de branche te ontmoeten en daarmee de basis voor onze business te leggen en te verstevigen.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“Ik heb vele mooie herinneringen aan de verschillende TechniShows van de afgelopen jaren. Van de enorme hectiek bij de opbouw tot de overvolle stand waar we over de hoofden konden lopen. Laagland is al die jaren aanwezig geweest zowel in de topjaren als ook in de jaren dat er crisis was in de branche. Ik kan er niet één moment uitpikken want iedere editie is weer een grote uitdaging en we kijken er altijd met tevredenheid op terug.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“Het niet doorgaan van de TechniShow in 2020 was een groot gemis. We waren er helemaal klaar voor en dan is het natuurlijk zuur als de beurs niet kan doorgaan, hoe begrijpelijk ook. Het missen van de contacten voor nieuwe leads is het grootste gemis op dit moment voor de verkopers die met name ook de beurzen gebruiken om nieuwe relaties te kunnen leggen.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022?

“We zijn er ook in 2022 weer bij en zijn nu al bezig met de vraag welke technieken we kunnen laten zien op de TechniShow. Er zijn internationaal nog geen andere beurzen voor die tijd, dus is het nog wel een puzzel om de trends in de markt te zien. Er is de afgelopen jaren behoorlijk wat nieuwe technologie ontwikkeld door onze fabrikanten en ik kan niet wachten om deze te kunnen tonen. Dus keus genoeg.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden