16 april 2021 - 3 min leestijd

TechniShow in beeld: Gijs Bender (Bendertechniek)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Gijs Bender.

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Mijn naam is Gijs Bender en samen met mijn broer Jeroen Bender leiden wij en zijn wij eigenaren van Bendertechniek B.V.”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“Die eerste TechniShow was in 1988. Deze beurs heeft een enorme indruk op mij gemaakt. De chaos bij de opbouw was enorm. De logistiek een ramp. Maar toen de deuren opengingen was het een feest op meerder vlakken. Er werden toen door (bijna) alle standhouders machines verkocht, hoofdzakelijk conventioneel, maar ook de ontwikkelingen rond de CNC-machines waren er al te zien.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“TechniShow is niet meer – wat machines betreft – een ‘verkoopbeurs’. De zaken zijn nu te complex geworden om ad hoc een machine te kopen. Er komt tegenwoordig veel meer bij kijken. Neem software, automatisering, gereedschappen en meten. Alles moet op elkaar afgestemd worden om succesvol te kunnen produceren. TechniShow geeft de bezoekers de mogelijkheid om in een of twee dagen alle facetten van, in mijn geval de verspaning, zich te laten informeren. Voor ons is het een uitstekende mogelijkheid om de bezoekers te informeren en nieuwe leads te vinden. Maar ook de sociale contacten moeten niet worden onderschat. Tegenwoordig toch ook een zeer belangrijk aspect. Je leert van elkaar.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“Iedere TechniShow heeft mooie herinneringen en het is dan ook onmogelijk hier een mooiste uit te halen. Wel is het voor ons duidelijk dat wij geen TechniShow wilden missen en we hier ook nooit spijt van hebben gehad. Er kwam altijd wat moois uit. Zelfs in slechte tijden.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“Laten we het daar maar niet over hebben. Alles hebben we gemist. De sociale contacten, onze klanten, nieuwe leads. Noem maar op.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022?

“TechniShow 2022 is over een klein jaar. Echter hebben onze fabrikanten niet stil gezeten en hebben ze vele nieuwe ontwikkeling geïntroduceerd. En ook nu zijn ze daar volop mee bezig. Het is dus moeilijk om nu al te bepalen welke machines en met welke automatisering je wil neerzetten. Meestal na de zomervakantie bekijken we welke keuzes we gaan maken. Maar dat het interessant wordt, is zeker. Want, we gaan er weer iets moois van maken.”

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow?

“Hank Oude Reimer.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden