30 april 2021 - 4 min leestijd

TechniShow in beeld: Hank Oude Reimer (Oude Reimer)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Hank Oude Reimer

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Mijn naam is Hank Oude Reimer en samen met mijn broer leid ik Oude Reimer BV. Mijn zoon Hugo is ondertussen ook in het bedrijf begonnen en nu in het MT, in de nabije toekomst zal hij de aandelen van mijn broer overnemen. Dus de volgende generatie komt eraan en dat is heel mooi voor een familiebedrijf, dat in 1957 is opgericht.”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“In 1984 was mijn eerste Technishow en ik mocht deze gelijk organiseren van mijn vader, wat een klus. Wel ontzettend leuk en heel dynamisch, om in zo’n korte tijd de stand, alle machines en vitrines met gereedschappen, netjes op hun plek te krijgen. Het mooie van deze beurs is, dat in een week tijd de hele industrie van Nederland en een beetje België voorbijkomt. Voor het internet-tijdperk was de TechinShow een uitgelezen gelegenheid om de machines te bekijken en zich uitgebreid te laten informeren. Dit is de laatste jaren wel minder geworden, omdat veel informatie digitaal te verkrijgen is. Toch wil men graag een gevoel krijgen bij een machine, het is bijna net als een auto kopen, daar wil je ook inzitten en een stukje rijden. Dat zal altijd blijven.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“Het leuke is dat je in zeer korte tijd heel veel mensen spreekt wat dus heel effectief is wat klantenbenadering betreft. Men komt naar de Technishow om naast dat het een “get together” is, een kleine markt waar het principe ons kent ons geldt. Het is het ook belangrijk om technische oplossingen en innovaties goed over te brengen. Uiteraard hoop je dat na de Technishow snel een beslissing valt ten gunste van ons bedrijf. Heel soms worden er nog machines op een beurs verkocht, maar die projecten zijn vaak al voorgekookt en kunnen dan op de Technishow beklonken worden.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“Op de laatste dag van een van mijn eerste TechniShows komt een onbekend iemand in een heel oud kloffie op de stand. Mijn vader loopt naar hem toe, praat gemoedelijk met hem en een uur later was de conventionele Ernault Somua freesbank, die op de stand stond, verkocht. Dus beoordeel nooit iemand op zijn uiterlijk.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“Vorig jaar was de omzet in de machineverkoop lager dan het jaar ervoor, maar gelukkig had de industrie genoeg werk en liep de omzet in onze andere productgroepen niet terug. Maar juist in zo’n mager jaar is een TechniShow toch vaak een kleine aanjager voor investeringen en beslissingen, dus goed dat de beurs er volgend jaar weer is.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022

“De fabrieken zitten gelukkig niet stil, en zowel in de gereedschappen als in de machines gaat het weer steeds sneller, nog betere kwaliteit en steeds nauwkeuriger. Reinheid en reinigen is ook een belangrijk item geworden. De connectiviteit en het online monitoren van de machines, heeft een vlucht genomen. Dus genoeg om de 300 m2 te vullen.”

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow

“Richard Boske, oud-voorzitter Vimag en waar ik jaren mee in het dagelijks bestuur van de Vimag heb gezeten, gelukkig zien we elkaar nog en gaan we af en toe nog een hapje eten, al is dat al ook weer meer dan een jaar geleden.”

Foto: presentatie tijdens de TechniShow van Oude Reimer in de jaren tachtig


Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden