9 juli 2021 - 3 min leestijd

TechniShow in beeld: Marco Mans (TUWI Nederland)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Marco Mans.

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Marco Mans, directeur en mede eigenaar van TUWI Nederland b.v.”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“Dat is even graven in mijn geheugen maar ik denk rond 1990 destijds met Hoogland & Massee uit Dordrecht.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“De TechniShow is gewoon een hele goede beurs met veel exposanten, mooie stands en veel draaiende machines. Wij merken elke editie weer dat de bezoekers dit waarderen. Daarom denk ik ook dat we daardoor steeds meer bezoekers trekken uit Nederland én België. Bezoekers zijn vaak ontspannen omdat ze een beursbezoek toch als een dagje uit zien. Dit levert mooie en constructieve gesprekken op. De TechniShow brengt ons nieuwe inzichten, contacten, aanvragen en uiteindelijk ook omzet, zowel op de korte als de middellange termijn. Daarnaast biedt het de mogelijk om innovaties uit het leveringsprogramma van onze leveranciers te tonen.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“Dat is een lastige vraag, elke editie zijn er wel spannende of leuke momenten geweest wat bijvoorbeeld bij klantenbezoek weer naar boven komt. Tijdens de laatste show in 2018 hebben we ons 40-jarige bestaan gevierd, het geeft nu nog een warm gevoel hoeveel klanten en concullega’s ons hiermee gefeliciteerd hebben. Ik denk dat dit familiegevoel ook het mooie is van onze branche.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“We hebben vorig jaar gezien wat het effect van het niet doorgaan van de TechniShow heeft op de contacten met andere exposanten en bezoekers, en in het verlengde daarvan de aanvragen en onze omzet. Dat geldt niet alleen voor het zakelijke gedeelte. Ook persoonlijk is de TechniShow een twee-jaarlijks feestje. Ik kijk er dan ook naar uit om in 2022 iedereen weer te ontmoeten!”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022?

“Wij hebben afgelopen week de eerste vergadering gehad over het thema en de inrichting van de stand en zijn daar in hoofdlijnen over uit. De komende periode gaan we in overleg met onze fabrikanten over de innovaties die we de komende editie gaan presenteren. Ik ben ervan overtuigd dat we ook in 2022 weer een prachtige stand gaan presenteren waar voor iedere ondernemer in de metaal iets interessants te ontdekken is.”

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow?

“Mathijs Wijn, een oud-collega die het hartstikke goed doet met LVD.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden