23 juli 2021 - 3 min leestijd

TECHNISHOW IN BEELD: MICHEL VAN HEESWIJK (HEVAMI OPPERVLAKTETECHNIEK BV)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Michel van Heeswijk.

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Michel van Heeswijk, sinds 1 maart 2000 directeur/eigenaar van HEVAMI Oppervlaktetechniek B.V.”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“Mijn eerste TechniShow was in 2000. De beurs viel destijds samen met de start van HEVAMI. In samenwerking met een neef bouwden we de stand op en dankzij hulp van familie, vrienden en mijn vrouw hadden we voldoende standbemanning. We trokken met ons kleine standje een grote toeloop en kregen goede aanvragen, we waren dus apetrots.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“TechniShow is leuk omdat je veel bekenden uit de branche ontmoet, er veel klanten voorbijkomen om even hallo te zeggen, het één grote sportieve wedstrijd is waarbij iedereen zijn uiterste best doet om de klant te overtuigen, en het allemaal goud is wat er blinkt tijdens het evenement. Ondanks dat het goud na de beurs al snel dof wordt, hebben wij de ervaring dat we veel goede aanvragen overhouden aan TechniShow. Deze aanvragen komen vaak van nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten benutten de beurs vaak om nieuwe aanvragen te bespreken. Qua investering kost TechniShow ons het meest, maar de beurs brengt ons ook het meest.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“Het is moeilijk om één mooiste herinnering te noemen. Ik spreek liever over meerdere mooie herinneringen. De eerste deelname is sowieso een heel mooie speciale herinnering, maar dat geldt ook voor onze deelname in 2004, toen we voor de eerste keer een langbandschuurmachine tentoonstelde en er zeer veel belangstelling voor was. In 2006 werden er opnames gemaakt van deze machine voor het NOS-journaal. Verder blijft het mooi om tijdens de beurs een machine te verkopen. Eén van de mooiste herinneringen is dat we tijdens de editie van 2016 op vrijdagmiddag – net na sluitingstijd van de beurs – op de valreep nog een machine verkochten.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“De directe contacten met klanten, en nieuwe leads. Het niet kunnen presenteren van de nieuwste ontwikkelingen, maar ook van bestaande technieken aangezien voor verkoop de herhaling altijd van belang blijft. Uit de beurs komt vaak zoveel werk waarop je weer langere tijd kunt teren. Dat was er nu allemaal niet, helaas.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022?

“In grote lijnen zullen we datgene laten zien dat we voor 2020 hadden gepland. Zo wilden we onder andere extra aandacht besteden aan onze relatief nieuwe leverancier SHL, die gespecialiseerd is in gerobotiseerd schuren, polijsten en ontbramen. Daarnaast zullen we een grotere richtmachine van Kohler tentoonstellen, omdat met name in de huidige tijd met wisselende staalkwaliteit de vraag naar het richten toeneemt. Vanzelfsprekend tonen we verder de laatste ontwikkelingen op het gebied van de ontbraammachines van onze leveranciers Loewer en NS en zullen we zoals vertrouwd ook weer een langbandschuurmachine van Kuhlmeyer tentoonstellen, aangezien na vele jaren de finishing van plaatdelen gelukkig steeds meer aandacht krijgt.”

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow?

“Ik weet er wel meerdere, maar omdat ik Reinhard Reincke van Jörg Machines B.V. op TechniShow heb leren kennen – omdat hij met zijn stand naast ons stond – lijkt hij volgens mij een goede volgende persoon.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden