28 mei 2021 - 2 min leestijd

TechniShow in beeld: Paul Ribus (FANUC Benelux)

TechniShow is de grootste technische beurs van de Benelux en bestaat al bijna driekwart eeuw. Het evenement heeft in zijn geschiedenis al vele innovaties gebracht. Net zo interessant is de groep bezoekers en exposanten die de revue hebben gepasseerd. Tot aan TechniShow 2022 op 15 maart volgend jaar brengen we deze mensen in beeld. Vandaag: Paul Ribus.

1 Wat is je naam, functie en waar werk je?

“Paul Ribus, Managing Director bij FANUC Benelux”

2 Wanneer was je eerste TechniShow?

“In 2002 heb ik voor de eerste keer TechniShow bezocht en sinds 2004 hebben we met FANUC Benelux aan alle edities deelgenomen.”

3 Waarom vind je TechniShow leuk? Wat brengt het je?

“Technishow heeft in de markt een goede naambekendheid als beurs. Hierdoor kan deze ook steeds op een ruime belangstelling rekenen. Niet alleen van bezoekers uit de Benelux, maar ook ver daar buiten. Voor FANUC Benelux is TechniShow het platform waar wij meestal onze laatste nieuwste product-ontwikkelingen, software-features en accessoires in de markt introduceren. Door de ruime belangstelling is het dan ook voor ons zeer interessant dat wij deze nieuwste ontwikkelingen aan een ruim publiek kunnen laten zien en de mensen zo op de hoogte zijn van welke nieuwe technologie er ter beschikking is om hun productiviteit te vergroten en efficiënter te maken.”

4 Wat is je mooiste herinnering aan TechniShow?

“Wanneer ik nu terugblik naar de vorige edities is elke TechniShow steeds anders en kent elke editie wel een mooie herinnering. De mooiste herinnering was deze van 2014, waar we voor de eerste keer als FANUC Benelux onze volledige product portfolio (Robots, CNC, Laser, ROBORILL, ROBOCUT, ROBSHOT, Customer service, et cetera) aan de markt konden introduceren door de ‘fusie’ van de verschillende afdelingen binnen FANUC.”

5 Wat heb je het meest gemist, nu het vorig jaar niet doorging?

“De positieve vibe en energie tussen al je medewerkers op de stand en de interactie met de bezoekers en andere standhouders.”

6 Als je gaat exposeren op TechniShow, heb je al een beetje een idee wat je wilt laten zien in 2022

“Onze voorbereidingen voor de Technishow beginnen steeds ruim op voorhand en we hebben zeker al enkele ideeën wat we gaan doen en zullen zeker ook nu weer heel wat nieuwe producten lanceren tijdens deze editie.”

7 Weet je een volgende persoon die we kunnen vragen over TechniShow

“Helmut De Roovere van Robojob. Een innovatief bedrijf vol met passie.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden