25 augustus 2023 - 3 min leestijd

TechniShow Talks 2 in teken van kansen op de arbeidsmarkt in de maakindustrie

De maakindustrie is een zeer aantrekkelijke werkplek. Dat betogen Marco Mans (Tuwi), John Kooning (DMG Mori), Arjen van Dulst (Electrotool/Van Dulst Techniek) en Willem de Vries (STEM Industrial Marketing Community) tijdens de tweede uitzending van TechniShow Talks. Op 29 augustus van 17:30 tot 18:15 uur praat het kwartet onder leiding van de hoofdredacteur van TechniShow Magazine Henk van Beek over innovatie, techniek en arbeidsmarkt. De uitzending is hier live te volgen. 

Tijdens TechniShow Talks belichten grote namen uit de (maak)industrie onderwerpen die actueel zijn en belangrijk zijn voor de hele sector. De uitzendingen zijn live en komen rechtstreeks uit de studio in de Utrechtse Jaarbeurs. 

Een van de belangrijkste onderwerpen deze TechniShow Talks is de arbeidsmarkt. Iedereen heeft last van het gebrek aan (goede) werknemers. Een gemiste kans, vindt John Kooning (DMG Mori): “De machinebouw is een sector waar muziek in zit. De markt groeit en zal nog een flinke tijd groeien. Daarnaast ben je onderdeel van een innovatieve wereld. Er is geen moderne samenleving zonder machinebouw.”

Arjen van Dulst (Electrotool/Van Dulst Techniek) sluit zich bij de woorden aan. “Zo veel van het bruto nationaal product komt uit de maakindustrie. Je kan met recht zeggen dat onze sector de kurk is waar Nederland op drijft. 

Samenwerking is volgens Marco Mans (Tuwi) een goede manier om toekomstbestendig te zijn. “We moeten elkaar helpen om nieuwe mensen te vinden en te binden. Scholing en persoonlijke ontwikkeling van toekomstige en bestaande werknemers zullen nog meer centraal komen te staan.”

Contact

Voor de beurs TechniShow wordt toegewerkt naar het succes van de editie 2018, toen er ruim 42.000 bezoekers. Het aantal ingeschreven exposanten en opties voor de 2024-editie stijgen snel. Willem de Vries (STEM Industrial Marketing Community) spreekt mee vanuit zijn rol als marketingadviseur: “Een beurs als TechniShow is cruciaal. Want uiteindelijk gaat het om mensen, niet om machines. Juist op de beurs kom je elkaar tegen. Maar bepaal wel goed vooraf met welk doel je aan een beurs deelneemt.” Arjen van Dulst (Electrotool/Van Dulst Techniek) valt hem bij. In zijn herinnering wordt er geen machine verkocht zonder persoonlijk contact met de klant. Het zijn grote investeringen en die doe je niet online. Je wilt als klant weten met wie je te maken hebt.”

TechniShow Talks is interactief, de online deelnemers hebben de mogelijkheid vragen te stellen aan de tafelgasten. Vragen kunnen live of via de chat gesteld worden.

Meld je aan en krijg eenvoudig toegang tot TechniShow Talks.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden