20 januari 2023 - 2 min leestijd

‘Terug naar het niveau van 2018 en leren van 2022’

TechniShow 2024 staat in het teken van slimme oplossingen binnen de maakindustrie. Maar de inzet voor de 2024-editie zal vooral gericht zijn om terug te keren naar het niveau van de beurs van 2018 en te leren van de editie van 2022. Dat werd deze week duidelijk tijdens de zogenoemde Kick Off-bijeenkomst in de Jaarbeurs. 

Het concept voor TechniShow 2024 belooft een terugkeer naar de succesvolle editie van 2018. Toen bezochten ruim 42.000 het grootste maak-event van de Benelux. Dat betekent dat de indeling van de hallen ‘als vanouds’ zal zijn. Het tweejaarlijkse spektakel speelt zich af in de hallen 7 tot en met 12, met een netto oppervlakte van 22.500 vierkante meter. Het doel is om minimaal 40.000 bezoekers te trekken en minimaal 400 exposanten te strikken. 

‘Slimme oplossingen binnen de maakindustrie’ staan centraal. Daarbij horen de thema’s digitalisering, Smart Industry en Additive Manufacturing. Daarnaast is er veel aandacht voor onderwijs en innovatie. “Ook kunnen we niet om het thema duurzaamheid heen”, zegt Jennie Elzinga, projectmanager Jaarbeurs voor TechniShow 2024. Vanaf 2023 komt er een energiebesparingsplicht voor de industrie en een hogere CO₂-heffing. Belastingvrijstellingen in energie-intensieve sectoren komen onder een vergrootglas te liggen. Energie wordt duurder en duurzaamheid wordt geëist.

Oplossing

Elzinga weet dat de TechniShow van 2022 minder goed is ontvangen en gaat de discussie daarover dan ook niet uit de weg. Een van de knelpunten was dat tijdens de 2022 editie sommige bedrijven zijn verplaatst van de ene naar de andere plek. “Dat was een enorme verhuizing en gaf onrust. Waar gaan we nu naar toe? De keuze is aan de exposanten. Alle posities zijn mogelijk. Men kan kiezen voor de ‘oude’ plekken, maar ook is een optie op een andere locatie mogelijk.”

Ook logistiek was voor veel exposanten een doorn in het oog. Daar heeft Jaarbeurs naar geluisterd. Daarom zijn de betrokken logistieke partijen DB Schenker en Jan van Dam met Jaarbeurs samengekomen om een gezamenlijke logistieke oplossing te vinden. Daaruit is het zogenoemde VRS-systeem gekomen, waarbij exposanten hun eigen opbouwtijden kunnen vastleggen in een centraal systeem. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden