30 januari 2018 - 2 min leestijd

Trumpf twee maal genomineerd voor TechniShow Award

Trumpf, markt- en technologieleider voor gereedschapsmachines en lasers voor industriële productie, is twee maal genomineerd voor een TechniShow Award. De TruPrint 5000 3D-metaalprinter en de TruMatic 1000 fiber combimachine zijn volgens de jury van de TechniShow-Awards nieuw, uniek en onderscheidend.

 

Menko Eisma, directeur Trumpf Nederland, geeft aan blij te zijn met deze erkenning. “De dubbele nominatie is een bewijs dat we op de goede weg zijn. Trumpf zet zich al jaren in om innovatieve producten te maken. We zijn met onze innovaties in bijna elke branche actief. Daarnaast maken onze softwareoplossingen de weg vrij naar een smart factory en in de industriële elektronica kunnen we uitermate innovatieve processen realiseren.”

De TruPrint 5000 is een 3D-metaalprintsysteem in het middenformaat, dat is gebaseerd op de poederbed productietechnologie Laser Metal Fusion (LMF). Hiermee worden laag voor laag complexe, metalen componenten geproduceerd. De TruPrint 5000 maakt gebruik van het zogenaamde multi-laserprincipe, bestaande uit drie gekoppelde laserbronnen die tegelijkertijd de gehele bouwruimte belichten, voor een optimale oppervlaktekwaliteit zonder naden.

De TruMatic 1000 fiber is een combimachine die lasersnijdt, maar ook gaten ponst, omvormt en schroefdraden maakt. De machine is direct beschikbaar als totaaloplossing, maar kan ook stap voor stap worden uitgebreid tot een volwaardige pons-/lasermachine, de TruMatic 1000 fiber. Dit, in combinatie met de nieuwe Delta Drive aandrijving, het hybride assenconcept en het nieuwe concept voor sorteren en ontladen, maakt de machine innovatief.

 

De winnaars van Awards worden op 7 maart bekendgemaakt tijdens de Avond van de Maakindustrie.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden