23 februari 2024 - 3 min leestijd

Tuwi toont Accurl, CMA en M&G op TechniShow

Tuwi introduceert onder andere plaatlasers, buislasers en kantbanken van Accurl op de TechniShow. Vanaf dit jaar is Tuwi leverancier van dit merk. Ook is op de stand van Tuwi een CMA-boorcentrum en een M&G-boormachine te bezichtigen. Dit naast het reguliere aanbod van de industrieel toeleverancier van metaalbewerkingsmachines. 

Tuwi levert sinds begin dit jaar plaatlasers, buislasers en kantbanken van Accurl, naast de bestaande machines van Durma en Mitsubishi Electric. De aanleiding is dat Tuwi merkt dat zijn klanten behoefte hadden aan een betaalbare, maar goede en betrouwbare oplossing voor het lasersnijden en kanten van producten. Binnen het huidige leveringsprogramma van leveranciers was dit niet beschikbaar. Accurl is opgericht in 1988; inmiddels heeft het wereldwijd ruim 22.000 installaties geleverd. 

Accurl heeft onder andere de MasterLINE, een hoogwaardige, maar kostenefficiënte oplossing voor snijwerk. Hij heeft een laservermogen tot 60 kW, een in hoogte verstelbare wisseltafel en is volledig klaar voor Industrie 4.0. De Accurl TubeLINE is een oplossing voor het bewerken van buizen, kokers en profielen. Het is een veelzijdige, zeer gebruiksvriendelijke en betaalbare buislasersnijmachine. Ideaal voor frequente productiewisselingen en aanpassing aan verschillende materialen. Gemiddeld is deze buislasersnijmachien 49% sneller en 31% goedkoper dan traditionele technieken.

Koppen

CMA is een Spaanse machinefabrikant die meerdere productlijnen voert, waarvan de taparmen van oudsher het meest bekend zijn in de Nederlandse maakindustrie. Sinds vorig jaar biedt CMA ook het CNC FTC automatische tapcentrum met 3-assige bewegende boorkop aan, ontworpen voor het (vloei)boren, (rol)tappen en verzinken van lasergesneden plaatmateriaal. Op het gebied van boren en frezen biedt CMA het 3RD C-frame boorcentrum en het GRD CNC-gestuurde portaalboorcenter aan. Daarnaast is er het BRD CNC-gestuurde profielboorcenter voor profielen en balken. Al deze machines kunnen vanuit de werkvoorbereiding worden aangestuurd.

Tuwi presenteert op zijn stand het CMA 3RD-boorcentrum. Het boorcentrum is sneller geworden en heeft een grotere toolchanger gekregen. De software is uitgebreid met meerdere functies en is nog makkelijker te bedienen. Er zijn slimme klemmen beschikbaar voor het opspannen van producten. 

M&G is producent van CNC-gestuurde boor-zaagstraten voor de staalbouwindustrie, die worden ingezet voor het efficiënt, en accuraat bewerken van profielen en balken. Tuwi toont op TechniShow zowel een boormachine als een zaagmachine.

De boormachines zijn leverbaar in drie verschillende formaten (600, 800 en 1000 mm) en tal van variaties. Het basismodel is de M&G 3 OV. Hij is voorzien van een boor-unit met drie koppen met elk vijf gereedschappen voor boren, tappen, verzinken, markeren en frezen. Daarnaast is er de M&G 3 OVI. Deze heeft drie koppen met elk acht gereedschappen en een X-verstelling van elke kop van 400 mm. Hiermee kan de machine in een gebied van 400 mm simultaan onafhankelijk boren, tappen, verzinken, markeren en frezen. Beide modellen zijn te combineren met een lintzaagmachine met dubbel verstek en volledig vanuit de werkvoorbereiding programmeerbaar.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden