10 december 2021 - 2 min leestijd

Vakbeurzen TechniShow en ESEF Maakindustrie verschuiven naar najaar 2022

TechiShow de vakbeurs voor productietechnologie, verschuift naar 30 augustus tot en met 2 september 2022. De Federatie Productie Technologie (FPT-VIMAG), eigenaar van de TechniShow, en de Koninklijke Jaarbeurs als organisator hebben dit in nauw overleg besloten. Ook ESEF Maakindustrie, de vakbeurs voor engineering, productontwikkeling en toelevering, verschuift naar deze data. Beide beurzen stonden gepland in maart 2022, maar vanwege de lange levertijden van machines in combinatie met de onzekerheid over de duur van de huidige COVID-19 maatregelen van de overheid, is dit besluit nu al genomen.

André Gaalman, voorzitter van FPT-VIMAG: “FPT-VIMAG organiseert al 65 jaar een succesvolle TechniShow voor de leden en de sector. In 2022 zullen we dat opnieuw doen, rekening houdend met de overheidsregels en veiligheid van onze mensen.”

Albert Arp, CEO van de Koninklijke Jaarbeurs: “We merkten gezien de lange levertijden voor de beurzen teveel onzekerheid in de markt over de TechniShow en de ESEF Maakindustrie in maart. Gelukkig kunnen we goed verplaatsen naar een datum in het najaar van 2022. Beide sectoren zit echt in de lift en willen gezien de enorme kansen in de sector elkaar echt weer live zien. Met de verplaatsing hebben we zeker meer garantie dat we een show kunnen neerzetten waar alles goed te bewonderen is en het goede gesprek ook ongedwongen kan plaatsvinden.” 

ESEF Maakindustrie

Ook ESEF Maakindustrie verschuift naar 30 augustus tot en met 2 september 2022. Richard Schuitema van de Koninklijke Metaalunie: “Nu het besluit nemen om de ESEF Maakindustrie en TechniShow te verplaatsen, getuigt van realiteitszin en ook moed. Het geeft tegelijk meer zekerheid aan de exposanten dat zij op een later moment wel op een veilige manier aan de beurs kunnen deelnemen en hun relaties kunnen ontvangen”.

Via de websites van beide beurzen, www.technishow.nl en www.maakindustrie.nl, is informatie te krijgen voor exposanten en bezoekers hoe de beursorganisaties de verschuiving faciliteren. 

De Jaarbeurs bekijkt per beurs of evenement, in nauw overleg met de overheid, of de bijeenkomst veilig kan plaatsvinden. Meer informatie over wat de Jaarbeurs op dit terrein doet, is te vinden op www.jaarbeurs.nl/veilig. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden