11 januari 2024 - 3 min leestijd

Van Dulst komt met Europese primeur naar TechniShow

Van Dulst Techniek toont op TechniShow in Hal 8 D070 verschillende installaties. Opvallend hierbij is het bewerkingscentrum Mecal MC305 Kosmos TM met een sferische robot belader erbij. De Mecal 305 Kosmos TM is een compacte 4-assig CNC gestuurd bewerkingscentrum, specifiek voor aluminium of stalen profielen. De werklengte is 4.225mm, Y-as 530mm, Z-as 410mm en een A-as van 125 graden. Tevens uitgevoerd met een gereedschap magazijn met 8 posities. Ook is er een Europese primeur: de nieuwe Soco volautomatische profiellaser.

De Mecal 305 Kosmos TM compacte 4-assig CNC gestuurd bewerkingscentrum betekent dat het automatisch laden en lossen van de profielen, wat een arbeidsintensief werk is, kan worden opgelost met een automatische belader, in dit geval een Yaskawa Robot. Het geheel kan geïntegreerd opgeleverd worden.

Mecal MC305 Kosmos TM

Daarnaast zal de 24L CNC cirkelzaagautomaat getoond worden met een langeslag aanvoermagazijn en uit te breiden met een MPS belading- en lossysteem. De cirkelzaagmachine heeft een zaagblad van 610mm en een lange radiaal slag met een klem retractie systeem. Hiermee kunnen grote aluminium profielen zonder beschadigingen afgekort worden. Deze machine is in korte tijd veel gevraagd en toegepast.

MPS

Ook wordt getoond wat MPS allemaal kan betekenen op het gebied van productie automatisering en productielijnen. Van eenvoudige aanslagsystemen tot complexe beladingsmagazijnen gekoppeld aan bewerkingen als afkorten, boren, frezen en ponsen. MPS wordt in Krimpen aan den IJssel geconstrueerd, samengesteld en geïnstalleerd voordat het geplaatst wordt. Kortom Machinebouw van eigen bodem. Als het gaat om het bewerken van complexe profielen dan is Van Dulst Techniek met MPS een geschikte leveringspartner om mee samen te werken.

MPS biedt sinds kort ook het zelf ontwikkelde besturingssysteem MPS control aan. Het grote voordeel van MPS Control is de koppelbaarheid aan willekeurige ERP systemen. De productie voorbereiding en de bewerkingen kunnen verstuurd worden naar de machinebediening waarna de bewerkingen na activering, maar verder geheel zonder tussenkomst van een operator ingave, gerealiseerd kan worden. Een 3D simulatie is daarbij inbegrepen. MPS control is geschikt voor de genoemde bewerkingen en modulair op te bouwen. Dit alles kan getoond worden op de Techni-Show.

Soco

Op de TechniShow zal Van Dulst Techniek de nieuwe Soco volautomatische profiellaser tonen. Dat is een Europese primeur, omdat deze machine een maand later pas in Duitsland te zien zal zijn. De Soco SLT-80 is een fiber laser installatie met 10 gestuurde servomotor assen en een capaciteit van 12 t/m 80mm. De machine is standaard uitgevoerd met een 1,5 kW fiber laserbron (2 kW en 3kW mogelijk) en is uiterst snel. Soco introduceert een nieuw concept waarbij de laser op de bewegende uitvoerklem is gemonteerd. Dit geeft verschillende voordelen in snelheid en uiterst korte reststukken. Verder zit er de bekende Soco i2 CNC control besturing op de machine evenals de IRMS (Internet Remote Monitoring System). Daarnaast is deze machine bijzonder goed geprijsd.

Soco volautomatische profiellaser
Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden