5 maart 2018 - 1 min leestijd

Will-Fill bewaakt emulsie in bewerkingsmachines

Het Vlaamse Will-Fill presenteert op de TechniShow een gepatenteerde en innovatieve oplossing die als doel heeft de emulsie in metaalbewerkingmachines te vullen, hervullen, bewaken en te rapporteren.

De Will-Fill is met computergestuurde metingen te koppelen aan computergestuurde vulprocessen. Met behulp van een ‘automated metalworking fluid control’ controleert het systeem de kwaliteit en het peil van de emulsie die nodig is bij verspaning. Te weinig emulsie of een verkeerde concentratie van het kan een negatieve invloed hebben op het verspaningsproces en de gezondheid van de werknemers. Het systeem wordt geleverd met een cloud dashboard. Hiermee kunnen meetgegevens worden opgehaald en geanalyseerd, zijn instellingen op afstand te wijzigen, en kunnen updates uitgevoerd worden. Afwijkingen zoals een olievat dat bijna leeg is, een ongunstige PH-waarde of onregelmatigheden in de werking van het systeem, kunnen per e-mail worden doorgegeven. Hierdoor vermindert het systeem de werklast van de operator, de operationele kosten en verhoogt de effectiviteit.

Will-Fill is genomineerd voor de TechniShow Innovation Award. Tijdens de Avond van de Maakindustrie op woensdagavond 7 maart wordt de winnaar van de Award bekend gemaakt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden