20 april 2022 - 2 min leestijd

BLM Group presenteert zich voor eerste keer zelfstandig op TechniShow

De Benelux vestiging van de Italiaanse BLM Group, gespecialiseerd in de ontwikkeling en bouw van machines voor tubeprocessing, zal zich dit jaar voor het eerst zelfstandig op de TechniShow presenteren.

BLM Group is al ruim dertig jaar actief op de Nederlandse en Belgische markt met de verkoop en installatie van onder meer BLM Adige buis- en plaatlasers, buigmachines en zaagmachines. In die periode heeft BLM Group een leidende positie opgebouwd met de verkoop van BLM Adige buislasers. Om die positie verder uit te bouwen en het groeiende aantal gebruikers in de Benelux optimaal te kunnen ondersteunen heeft BLM Group begin 2019 een eigen Benelux vestiging geopend in Veghel. Van daaruit bedient BLM Group Benelux inmiddels met een eigen nederlandstalig team de Nederlandse en Belgische metaalindustrie met advies, verkoop, installatie, serviceverlening en trainingen, waar nodig met ondersteuning van Italiaanse productspecialisten.

Snijden, buigen, zagen en eindvormen

Managing director René Hazenberg stond in 2019 niet alleen voor de uitdaging de service en dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, maar ook de overige productgroepen van BLM Group breed in de Benelux markt bekend te maken. “Hoewel de markt ons kent van BLM Adige buislasers levert BLM Group wereldwijd ook vlakbedlasers, buigmachines voor draad en buis, zaagmachines, eindvormmachines en 3D lasersnijcellen. Een machineplatform gebaseerd op de know-how en ervaring op het gebied van tubeprocessing. Op onze stand op de TechniShow zullen we daarom een van de andere machine uit het brede machineprogramma presenteren,” vertelt Hazenberg.

Sterk marktaandeel BLM Adige buislasers

BLM Group Benelux is inmiddels voor het vierde jaar actief en heeft het aantal geïnstalleerde machines zowel in Nederland als in België sindsdien sterk zien stijgen. “De unieke verbindingsmogelijkheden die de buislasers mogelijk maken worden steeds meer toegepast, waardoor de vraag zowel vanuit fabrikanten als toeleveranciers naar buislaser snijmachines en met name die van BLM Adige sterk is toegenomen,” ligt Hazenberg toe. “De hoge precisie en hoge snelheid van de laser aan de ene kant en de snelle verwerking met de Artube software aan de andere kant, leveren daarnaast een hoge procesefficiency op.” 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden