26 augustus 2022 - 3 min leestijd

Guided Tour Productietechnologie met Laagland, Leering Hengelo, Heidenhain en Yaskawa 

De Guided Tour Productieautomatisering gaat woensdag 31 augustus langs Laagland, Leering Hengelo, Heidenhain en Yaskawa. De vier bedrijven tonen de nieuwste innovaties en ontwikkelingen op het gebied van productieautomatisering. De hele tour duurt een uur en wordt georganiseerd door TechniShow Magazine. Registreer hier om de laatste plekken te kunnen bemachtigen. Ook voor de andere Guided Tours.

Laagland staat op TechniShow onder andere met de producten van Zoller. Naast het Tool Management Systeem zal het bedrijf een aantal voorinstelapparaten tonen: de Zoller Smile Basic, Smile 420 Pilot 1.0, Venturion 450 Pilot 4.0 en SmartCheck 600 Pilot 4.0. De ‘Smile’-lijn is geschikt voor het meten en voorinstellen van standaard gereedschappen in kleine seriegroottes. Het compacte systeem neemt weinig ruimte in en kan direct naast een CNC-machine worden geplaatst. De Venturion 450 Pilot 4.0 en SmartCheck 600 zijn geschikt voor het meten en voorinstellen van boor-, frees- en draaigereedschappen. Met één druk op de knop meten de systemen de samengestelde gereedschappen op lengte, radius en eventueel op rondloop en vlakloop. Tegelijkertijd controleert het systeem op afwijkingen en beschadigingen en of het gereedschap in de juiste houder is gemonteerd. 

RoboTrex

Bij Leering Hengelo kunnen geinteresseerden zich vergapen aan het automatiseringssysteem RoboTrex. Met de nieuwe functie Jobmanager is het automatiseringssysteem RoboTrex inzetbaar van enkelstuksproductie tot grotere series. Het is flexibel, gebruiksvriendelijk en biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Door RoboTrex te gebruiken, kunnen de bewerkingsuren en dus de productiviteit worden verhoogd. 

Daarnaast is er het nieuwe Haubex-systeem: automatiseren zonder robot en dus grote investering. Dit is een flexibele en kosteneffectieve automatiseringsoplossing voor kleine batches vanaf batchgrootte 2 die het gereedschapsmagazijn in een automatiseringssysteem verandert. 

Heidenhain

Tijdens TechniShow lanceert Heidenhain een aantal nieuwe producten. Het gaat om de nieuwe TNC7-besturing, de Digital Shop Floor met alle denkbare producten en er worden op de draaimachine met Pilot 640 live presentaties gegeven. Met de CNC-besturing ondersteunt TNC7 de gebruiker in elke fase van het proces, van het eerste ontwerp tot aan het werkstuk. Van eenmalige opdrachten tot serieproductie. Van eenvoudige sleuven tot complexe contouren en van machine-instelling tot programma-uitvoering. De TNC7 brengt uw productie naar een nieuw level. De TNC7 geeft machinefabrikanten en experts aan de machine nieuwe mogelijkheden die intuïtief, taakgericht en aanpasbaar zijn.

Het werkstuk en de werkomgeving worden virtueel gesimuleerd voor elke taak, waardoor de gebruiker wordt voorzien van continue 3D visualisatie ondersteuning. Het ontwerp van de TNC7 wordt gecompleteerd door bedieningscomponenten met een geoptimaliseerde ergonomie voor het werken aan de machine.

Yaskawa

Samen met partners BMO Automation en RoboFlex toont Yaskawa de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van flexibele productie automatisering met behulp van cobots en robots. Onlangs werd de nieuwste cobot van de Yaskawa HC-familie gepresenteerd: de HC30PL met maar liefst 30 kg payload. Deze krachtpatser heeft bovendien een reikwijdte van 1.700 mm en heeft als uniek voordeel dat het een hybride cobot is en dus ook als industriële robot gebruikt kan worden, waarbij hij snelheden haalt tot 2 m/s. De HC30PL cobot heeft IP67 beschermklasse en kan worden ingezet in food toepassingen. Verder is de HC30PL voorzien van de YRC robotbesturing zoals alle andere cobots en robots uit het gamma van Yaskawa, wat meer dan 100 verschillende modellen telt. U kunt op de stand een live demonstratie zien van deze nieuwe HC30PL cobot. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden