18 augustus 2022 - 2 min leestijd

Heidenhain presenteert nieuwe besturing, Digital Shop Floor en Pilot 640 tijdens TechniShow

Tijdens TechniShow lanceert Heidenhain een aantal nieuwe producten. Het gaat om de nieuwe TNC7-besturing, de Digital Shop Floor met alle denkbare producten en er worden op de draaimachine met Pilot 640 live presentaties gegeven.

Met de CNC-besturing ondersteunt TNC7 de gebruiker in elke fase van het proces, van het eerste ontwerp tot aan het werkstuk. Van eenmalige opdrachten tot serieproductie. Van eenvoudige sleuven tot complexe contouren en van machine-instelling tot programma-uitvoering. De TNC7 brengt uw productie naar een nieuw level. De TNC7 geeft machinefabrikanten en experts aan de machine nieuwe mogelijkheden die intuïtief, taakgericht en aanpasbaar zijn.

Het werkstuk en de werkomgeving worden virtueel gesimuleerd voor elke taak, waardoor de gebruiker wordt voorzien van continue 3D visualisatie ondersteuning. Het ontwerp van de TNC7 wordt gecompleteerd door bedieningscomponenten met een geoptimaliseerde ergonomie voor het werken aan de machine.

Voorkomen

De Digital Shop Floor is een pakket voor verregaande automatisering. Het bestaat uit software voor de digitalisering van het productieproces, maar ook uit persoonlijke ondersteuning bij het digitaliseringsproject. Daarnaast helpt Heidenhain met het inrichten van de Digital Twin en bieden ze training, seminars en webinars. Tot slot komt Heidenhain met oplossingen voor verdere automatisering. 

Werkt het? Volgens Heidenhain wel. Zo voorkomen ze machinestilstand. Een flinke winst, aangezien Heidenhain heeft berekend dat 10 minuten ongemerkte machinestilstand per ploegendienst met vijf machines in drieploegendienst in 264 dagen (een jaar in werkdagen) meer dan een halve ton euro kost. Door verdere automatisering kan je profiteren van 3186 extra spiluren in het eerder genoemde geval. Een toename in machinetijd van 15 procent.

Pilot 640

De CNC Pilot 640 bewijst zich al vele jaren in het dagelijks gebruik op draaimachines en heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van comfortabele NC-programmering. Met smart.Turn heeft Heidenhain een stap vooruit gezet in de richting van meer gebruiksgemak. Eenvoudig te begrijpen programma-invoer in formulieren, standaardinstelling voor globale waarden, talrijke keuzemogelijkheden en een eenvoudige grafische ondersteuning zorgen voor een snelle en eenvoudige bediening.

De CNC Pilot 640 is ontworpen voor CNC-draaimachines en is ideaal voor zowel horizontale als verticale draaibanken en voor verticale kottermachines. De CNC Pilot 640 ondersteunt draaibanken met hoofd- en tegenspil, C-as of positioneerbare spindel en aangedreven gereedschap, evenals machines met Y- en B-as. Bij meerkanaalsbewerkingen kunnen verschillende bewerkingsstappen tegelijkertijd met meerdere sledes worden uitgevoerd.

Heidenhain staat op stand #11.C082

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden