23 augustus 2022 - 1 min leestijd

Valk Welding presenteert programmeren lasrobot via Virtual Reality op TechniShow

Tijdens de TechniShow geeft Valk Welding veel ruimte aan hun nieuwe programmeren via hun software VRPS waarmee ze dit jaar zijn genomineerd voor de Technishow award. VRPS staat voor Virtual Robot Programming System en biedt de mogelijkheid een lasrobot te programmeren door gebruik te maken van de reeds bestaande Virtual Reality (VR) techniek.

Door middel van een handheld kan er een beweging worden gemaakt die de basis vormt voor het lasprogramma dat vervolgens door de robot wordt geperfectioneerd en uitgevoerd. Hierdoor wordt het programmeren van een industriële lasrobot eenvoudiger, sneller en kan plaatsvinden zonder kennis van programmeren en/of robots.

Daarnaast vertellen ze u alles over hun VWPR lasuitrusting met de nieuw ontwikkelde Servo-pull-toorts en de nieuwe MIG-II toortslijn. Ook demonstreert Valk Welding hun ARC-EYE laser camera en is er uiteraard volop ruimte voor fr lasdraden en draadaanvoer oplossingen van Wire Wizard. De divisie VWCO zal aanwezig zijn met de Techman cobots die op de stand meerdere applicaties zullen tonen waaronder een toepassing voor het 3D oplassen in samenwerking met Ramlab.

Valk Welding is te vinden in hal 7 op stand B010.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden