7 juni 2022 - 2 min leestijd

Werth presenteert meetmachines tijdens TechniShow 2022

Werth Messtechnik breidt de succesvolle TomoScope XS- en ScopeCheck FB-machinefamilies uit. Daarnaast zullen nieuwe oplossingen voor roterende assen, bijvoorbeeld voor zeer nauwkeurige rondheidsmetingen, en nieuwe softwareprocessen voor computertomografie worden gepresenteerd tijdens TechniShow 2022.

De TomoScope XS FOV 500, met een vermogen tot 500 W en een groter meetbereik, zorgt voor snelle meetresultaten op de werkvloer en in de meetruimte voor de prijs van conventionele tactiele of multi-sensor coördinatenmeetmachines. De TomoScope XS Plus machines zijn nu ook verkrijgbaar met 200 kV acceleratiespanning. Dit vergroot het toepassingsgebied, bijvoorbeeld voor werkstukken van dichtere materialen of met grotere radiografische lengtes. Een geïntegreerd werkstukwisselsysteem is nu ook beschikbaar voor alle TomoScope XS-machines, wat een kosteneffectief alternatief biedt voor robotbelading.

De ScopeCheck FB-machinefamilie maakt nu snelle multisensormetingen mogelijk zonder beperking met drie onafhankelijke sensorassen. Elke sensor heeft zijn eigen ram, de rammen met niet-actieve sensoren bevinden zich in de parkeerstand buiten het meetbereik. Een van de eerste gebruikers van het nieuwe machineconcept is het meetservicebedrijf Messtronik GmbH in het Zwarte Woud. Citaat van de managing partner Jörg Weißer: “Als meetdienstverlener ontvang ik een grote verscheidenheid aan werkstukken. Ik gebruik de multisensortechnologie op drie onafhankelijke sensorassen in combinatie met de draai-/kantelas voor meettaken waarvan de oplossing voorheen als te complex of zelfs onmogelijk beschouwd.”

De nieuwe RotaryScan HD maakt optische rondheidsmetingen mogelijk met de precisie van vormmeetmachines, met een nauwkeurigheid van minder dan 200 nanometer en aanzienlijk minder meettijd. Naast vele andere nieuwe functies in WinWerth versie 9.44, is de MultiMaterialScan van CT-volumegegevens belangrijk. Dit maakt bijvoorbeeld volautomatische, sub-voxel nauwkeurige berekening en scheiding van STL-puntenwolken voor kunststof en metaal van connectoren mogelijk.

Werth Messtechnik GMBH staat op TechniShow 2022 op stand 11.A068. Registreer hier voor een gratis bezoek aan TechniShow.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden