De Kring voor Materiaalbewerking met Lasers (KMBL) houdt een online evenement op woensdag 26 januari. Centraal staat onderzoek naar lasermateriaalbewerking op de Universiteit Twente. Prof. Gert-willem Römer, de nieuwe voorzitter van de KMBL geeft een kort overzicht van de activiteiten van de leerstoel.
De Kring voor Materiaalbewerking met Lasers is een geleding binnen de Bond voor Materialenkennis (BvM) en houdt zich bezig met uitwisselen van informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerken in de breedste zin van het woord, waaronder laserbronnen, optiek, materialen, processen, bewerkingsstrategieën, kwaliteitsmonitoring, automatisering, bedrijfsmodellen, enz.
Tekst gaat door onder advertentie
Behalve de presentatie van de nieuwe voorzitter Römer wil de Kring in gesprek met de leden en andere geïnteresseerden nadenken over de kring en over toekomstige activiteiten die bijdragen aan het doel van de KMBL: het onderhouden van contacten tussen haar leden en het uitwisselen van
informatie en kennis op het gebied van lasermateriaalbewerking.
Programma
Kring Materiaalbewerking met Lasers
26 januari 2022, 14.00 -16.00 uur (online bijeenkomst)
Tijd: 14:00 uur – 16:00 uur
Online: Inloggegevens worden tevoren verstrekt
Doelgroep: Iedereen met interesse in lasermateriaalbewerking
Kosten: Geen
Aanmelden: Voor dit online evenement kunt u zich vóór 24 januari aanmelden bij de Bond voor
Materialenkennis: info@bondvoormaterialenkennis.nl (Marcella Klouwens, secretariaat /
Reina Boerrigter, coördinator).
Het aantal openstaande vacatures in de industrie is met ruim 10 procent gegroeid in het laatse kwartaal. Stonden er aan …
Het Franse Coval biedt vernieuwde vacuümgrijpers voor geautomatiseerde toepassingen – van het grijpen van enkelvoudige onderdelen tot volledige lagen van …
Tijdens de Hannover Messe (van 30 mei tot 2 juni) presenteren ongeveer veertig Nederlandse tech-start-ups zich aan het internationale publiek. …
Van metaalbedrijven en robotbouwers tot de automotive-industrie: in alle sectoren liggen er volop kansen voor de circulaire economie. De kunst …