25 juni 2021 - 2 min leestijd

ASML opnieuw winnaar MT500 reputatieonderzoek

Hightechbedrijf ASML is voor het derde jaar op rij door managers verkozen tot het bedrijf met de beste reputatie. Daarmee voert het hightechbedrijf de MT500 van 2021 aan, het jaarlijkse reputatieonderzoek van MT/Sprout onder duizenden zakelijke beslissers.

Branchegenoten prijzen ASML om diens productleiderschap, operational excellence, klantgerichtheid en kwaliteit van werkgeverschap. Ook op het gebied van duurzaamheid scoort de chipmachinefabrikant hoog.

Peter Wennink, President & CEO ASML: “Het is een grote eer om voor de derde keer op rij deze waardering te ontvangen. Voor ons is ASML niet zozeer een bedrijf maar vooral een collectief samenwerkend netwerk. Technologie en innovatie is en blijft mensenwerk. De samenwerking met onze partners binnen en buiten Nederland is nog sterker geworden door de uitdagingen die we gezamenlijk overwonnen hebben tijdens de coronapandemie.”

Corona-effect

ASML was ook vorig jaar de favoriet onder zakelijke beslissers, maar de nieuwste editie van de MT500 is bijzonder, omdat het onderzoek werd uitgevoerd tijdens de coronacrisis. Uit de top 10 van de reputatieranglijst blijkt dat corona de reputatie van grote organisaties als Shell, Tata Steel en zelfs KLM nauwelijks heeft beïnvloed. KLM schoof zelfs op van een zesde plek naar een nummer 2-positie. Professor Henk Volberda verrichtte met het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam het onderzoek. 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden