24 april 2024 - 2 min leestijd

Nieuwe ronde KIA subsidie: 2,5 miljoen voor circulaire maakindustrie

Op 7 mei opent de nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA-CE) voor de ontwikkeling van circulaire producten, diensten en processen. Er is in totaal 2,5 miljoen euro steun beschikbaar voor ontwikkelingen binnen de maakindustrie en voor consumptiegoederen. 

Op dit moment worden veel meer grondstoffen gebruikt dan de aarde kan produceren. Op termijn is dit niet houdbaar en daarom moeten we de transitie maken naar een circulaire economie waarin grondstoffen optimaal worden ingezet en hergebruikt. De Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie (KIA CE) stimuleert de ontwikkeling van kennis en innovatie die nodig is om tot een circulaire economie te komen. Eén van de middelen daarbij is de subsidieregeling KIA CE.

Tussen 7 mei en 15 augustus is de vierde tender van deze regeling geopend. In totaal is er 2,5 miljoen euro budget beschikbaar voor de ontwikkeling circulaire producten, processen en/of diensten. Daarbij gaat het om technologisch onderzoek en ontwikkeling van nieuwe of sterk verbeterde producten, diensten en processen en om onderzoek naar consumentengedrag, bedrijfs- of verdienmodellen. De regeling is geopend voor twee productgroepen:

Informatie- en matchmakingbijeenkomst

Als je meer wil weten over de regels en voorwaarden van de subsidieregeling wordt aangeraden deel te nemen aan de informatie- en matchmakingbijeenkomst op 16 mei vindt in Amersfoort. Deelnemers kunnen hier ook hun projectidee kunnen laten toetsen en de bijeenkomst biedt de gelegenheid om samenwerkingsverbanden te ontwikkelen met andere bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Meer informatie over de regeling en aanmelden voor de informatie- en matchmakingbijeenkomst kan op de website van KIA-CE.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden