2 mei 2017 - 2 min leestijd

Chinese Greatoo Intellegence lijft Robojobs in

Het Chinese machine- en robotconcern Greatoo Intelligence neemt het Belgische Robojob geheel of gedeeltelijk over.

 

Robojob is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van op maat gemaakte kleine robots voor de metaalverwerkende industrie. Vorig jaar haalde het een omzet 7,5 miljoen euro, een kwart meer dan in 2015. De winstmarge (ebitda) bedraagt 25%. Er werken 25 mensen. Vorig jaar haalde het een omzet 7,5 miljoen euro, een kwart meer dan het jaar ervoor.

Het nieuws werd bekend op de site derijkstebelgen.be. Volgens die site financieren de Chinezen de overname met 13,6 miljoen euro, wat ongeveer zeven keer de operationele kassstroom (ebitda) zou zijn. Die multiple zou kunnen wijzen op toch minstens de overname van een groot deel van het bedrijf.

Robojob zat tot nu in de metaalverwerkingsgroep Aluro en werd opgericht door Luc De Ceuster en Helmut De Roovere. Die laatste is de zoon van Frans De Roovere, ooit nog CEO van de aluminiumverwerker Reynaers. Frans De Roovere bouwde het bedrijf Aluro, dat in 1969 ontstaan was als een verspaander van aluminium, uit tot een groep met uiteenlopende activiteiten: de productie van isolatiemachines voor aluminium, het buigen van aluminiumprofielen en de productie van mechanische onderdelen.

Greatoo Intelligence is een beursgenoteerde producent van robotsystemen en situeert zich in de economische ontwikkelingszone Guandong op 330 kilometer van Shenzen. Naast robots produceert het bedrijf spuitvormen en andere fijn mechanische machineonderdelen. Het heeft filialen in India, Duitsland en de VS.

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden