5 november 2020 - 2 min leestijd

Cobot Dag Olmia wordt Corona-editie

De door Olmia opgezette Nationale Cobot Dag wordt een zogeheten Corona Editie. Tijdens het event op 18 november tussen 10.00 en 13.00 uur wordt een live rondetafelgesprek uitgezonden, gecombineerd met case studies en demonstraties. 

Volgens Olmia zijn er nog steeds veel ondernemers die aan het begin staan van automatisering. Zeker als MKB’er weet je vaak niet waar je moet beginnen, wat de mogelijkheden zijn, wat de voordelen en nadelen van bepaalde vormen van automatisering zijn. Eén van die opties is automatiseren met een cobot in de hoofdrol. En die collaboratieve robotarm is nog steeds niet overal bekend.

Om die bekendheid van cobots te verbeteren heeft Olmia Robotics 3 jaar geleden de Nationale Cobot Dag in het leven geroepen. Een dag die in het teken staat van deze collaboratieve robotarm. De verschillende merken en typen, de randapparatuur en verscheidenheid aan toepassingsmogelijkheden komen allemaal aan bod.

Ondernemers die geïnteresseerd zijn om hun productie naar een hoger plan te trekken konden op deze dag zelf ervaren hoe een cobot werkt en ideeën opdoen voor welke taken ze een cobot kunnen gebruiken om repetitieve taken te automatiseren. Aangezien al aangekondigd is dat de coronamaatregelen waarschijnlijk tot in december van kracht blijven, kan de NCD geen fysieke vorm krijgen dit jaar.

De opzet van de Nationale Cobot Dag Corona Editie wordt een live uitgezonden ronde tafelgesprek, afgewisseld met bedrijfsvideo’s/case studies en worden cobotsets gedemonstreerd. De uitzending is op 18 november tussen 10.00 en 13.00 uur. De ronde tafelgesprekken gaan over de volgende onderwerpen:

• Cobots & Covid19

• Cobots & technologische ontwikkelingen

• Cobots & de arbeidsmarkt

Als gespreksdeelnemers aan tafel zitten eindklanten en vertegenwoordigers vanuit onder andere brancheverenigingen, het onderwijs en de uitzendbranche. Kijkers van de uitzending worden actief betrokken bij de uitzending. Er worden stellingen gegeven aan de gasten aan tafel waarop ze kunnen reageren, een quiz waar ze aan kunnen meedoen en kijkers kunnen vragen insturen.

Meer informatie: www.nationalecobotdag.nl

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden