28 mei 2020 - 2 min leestijd

C&T Technics neemt nieuwe RUMP werpstraalmachine in gebruik

Onlangs heeft de firma RUMP Strahlanlagen, die in Nederland en België wordt vertegenwoordigd door Hevami Oppervlaktetechniek uit Veghel, een rollenbaan-werpstraalmachine geïnstalleerd bij de firma C&T Technics uit Uden. C&T Technics, werkzaam in de lak- en coatingindustrie, zet de nieuwe werpstraalmachine in voor het sneller stralen van allerlei producten.

Sinds de oprichting in 1997 is C&T Technics gespecialiseerd in ontlakking, industriële reiniging en chemische oppervlaktebehandeling van metalen en kunststoffen. Na een interne brand in 2018 heeft C&T Technics de eigen productie veelal uit moeten besteden aan het moederbedrijf ABL Technic. Na de brand heeft men echter niet stil gezeten en is er vol ingezet op de planning van de nieuwbouw welke dit jaar gefaseerd opgeleverd wordt. Daar hoort ook een nieuwe werpstraalmachine bij. Deze nieuwe machine is veel groter dan de degene die voor de brand werd gebruikt. Hierdoor kan C&T Technics nu veel sneller de diverse producten zuiver stralen nadat deze door middel van een pyrolyse-oven zijn ontdaan van de lak.

Omdat na het pyrolyseproces veel as achter blijft op de producten is de straalmachine van RUMP voorzien van een speciale afzuiging die goed bestand is tegen de grote stofbelasting. Daarnaast beschikt de straalmachine, in tegenstelling tot een standaard rollenbaan-straalmachine, over een hele grote voorafscheider om zoveel mogelijk bruikbaar straalmiddel in het voortraject van het lichte stof te scheiden. De werpstraalmachine heeft een doorvoerbreedte van 1.600 mm en voor een rollenbaan-straalmachine een bijzonder hoge doorvoerhoogte van 2.540 mm. Om te waarborgen dat ook complexe delen in één keer goed schoon gestraald worden is de straalmachine voorzien van een tiental efficiënte en onderhoudsvriendelijke werpwielen van het type R320 die in totaal ca. 1.600 kg/min afwerpen. Vanwege de beperking in de bouwhoogte en de wens om de machine fundamentloos op te stellen, is de machine voorzien van een tweetal elevators. Verder is de gehele straalkamer, zoals standaard bij elke straalmachine van RUMP, opgebouwd uit 12% mangaanstaal om hiermee het onderhoud aan de straalmachine zoveel mogelijk te beperken.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden