18 september 2017 - 2 min leestijd

EMO 2017: Duitse President Steinmeier pleit voor meer vrijhandel

De internationale machinebouwers staan symbool voor het delen van ideeen en de vrij handel. Dat zei de Duitse president Frank-Walter Steinmeier bij de opening van EMO 2017 vandaag in Hannover.

 

“Deze industrie kent een traditie van vrijheid”, zei Steinmeier. De Duitse federale president gebruikte de opening van EMO 2017 om verkiezingsretoriek in te zetten. Steinmeier: “Vrije handel is geen garantie voor vrede, maar het brengt mensen wel bij elkaar en maakt ons bewust hoe veel we elkaar nodig hebben. Vrije handel voorkomt elke vorm van nationalisme. Ik hoop dat jullie open industrie ook open staat voor vrijheid.”

Openen

Luigi Galdabini, voorzitter van CECIMO, roemde EMO als ‘vrucht van de gezamelijke moeite van Europese landen’. “De Europese machinebouwers zorgen voor 36 procent van de machinebouw wereldwijd. De totale omzet is 24 miljard euro. En vijftig procent van de gereedschappen komt van Europa. Elke machine heeft iets met Europa.”

Voor het is het geen vraag of EMO belangrijk is. “We weten allemaal dat we hier moeten zijn. Hier openen we onze deuren voor de klanten. Hier krijgen we de stand van onze industrie te zien en hier zien we hoe we staan in de wereld.”

 

De hele openingsceremonie is hier te bekijken

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden